hehe zdarza sie
no to moze cos wiecej ode mnie
Hellween Ep/Walls of Jericho - bardzo dobry materiał, tylko nie bardzo trawie wokal Hansena ale tutaj nawet bardziej pasuje niż w Gamma Ray, muzyka jest szybsza i ostrzejsza a to tygryski lubią najbardziej
jak mówiłem głos poszedł na Keepera 1
jest to moja ulubiona płyta, w ogóle najlepiej mi pasuje wokal Kiske, jest po prostu genialny
hiciorki - I'm Alive, Future World, genialny Halloween oraz mój ulubiony A Little Time
Keeper 2 to lekki spadek formy, ale płyta również genialna, taki Save Us, Dr. Stein czy genialny tytułowy to mistrzostwo swiata
potem juz srednio lubie ich
całkiem udany jest jeszcze Pink Bubbles Go Ape
potem w latach 90-tych nagrywali same słabe płyty, raczej pojedyncze kawałki, najwiekszą sraką natomiast jest album z coverami Metal Jukebox
potem wreszcie wróciła forma
swietny The Dark Ride, najlepsza płyta Derisa i najlepsza od PBGA( w sumie nawet lepsza ale i tak wole Kiske
)
potem ludzie strasznie stękali na Rabbit Don't Come Easy a wg mnie to całkiem solidny i równy album, owszem gorszy od poprzednika i bez specjalnych hiciorków ale słucha sie go bardzoi fajnie
Keeper of the Seven Keys - The Legacy czyli to czego nie powinni nagrywać, za długie i za nudne, utwory robione na siłe i raczej bez pomysłu, sraka chociaz kilka fajnych kawałków jest ale to za mało jak na tyle muzyki
Gambling with the Devil to zdecydowany powrót na dobra droge chociaż bez rewelki