Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Lis 24, 2024 00:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Śro Gru 28, 2011 11:21 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Gdyby zagrali cały Kill'em All albo AJFĘ to bym się wybrał ;)

PostWysłany: Śro Gru 28, 2011 11:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Mało istotne czy przereklamowany czy nie. Spora ciekawostka ze względów historycznych. To jest chyba najważniejszy argument. Już nawet bym się nie przejął tym, że James spieprzy to wokalnie ;)

PostWysłany: Śro Gru 28, 2011 20:01 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Stolczyk napisał(a):
Najbardziej przereklamowany album mety, taki na 3/5

Nareszcie ktoś kto sie ze mną zgadza :)

PostWysłany: Sob Gru 31, 2011 01:51 
Warhorse

Jak meta to 4 pierwsze płytki ;) Na czarnym już wieje smrodkiem, a szambo dopiero miało nadejść :twisted:

Edit: A Kirk jest do dupy :) Na samym Rust in Peace jest więcej dobrych solówek niż w całej twórczości mety

PostWysłany: Sob Gru 31, 2011 08:22 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Na pierwszych 5 są akurat zajebiste solówki :D więc chyba nie do końca ;)

PostWysłany: Sob Gru 31, 2011 11:41 
Moderator
Awatar użytkownika

Bardzo ciekawa wypowiedź Lou:
Kod:
Były wokalista Velvet Underground dodał, że piosenki na album powstawały w demokratyczny sposób:

- Miałem pomysł na brzmienie w głowie, który próbowałem przelać na dźwięki. Założenie było takie: jeśli się w czymś nie zgadzaliśmy, nie robiliśmy tego. Poza tym nie mieliśmy jakiś sztywnych reguł - po prostu: albo wszyscy w to wchodzimy, albo nikt.

Czyli wychodzi jasno i klarownie na to, że wszyscy mieli porównywalne prawa w tworzeniu materiału. W konsekwencji oczywiste staje się, że obrońcy, którzy pieprzyli iż to płyta Lou, a Meta jest dodatkiem, muszą zastanowić się nad poważniejszą wymówką usprawiedliwiającą swoich pupili :lol:

PostWysłany: Sob Gru 31, 2011 12:05 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Jasne, zupełnie jak wypowiedź Bob Rocka o Black Albumie:

Cytuj:
„Kiedy do mnie przyszli, byli gotowi zrobić krok, by grać w największej lidze. Dużo osób uważa, że to ja zmieniłem zespól. Nieprawda. W ich głowach zaszła zmiana zanim się spotkaliśmy.”

To tak odnośnie tego o czym mówiliśmy wcześniej i że "to wytwórnia im kazała zmienić styl".

A Kirk wybitnym gitarzystą nie jest ale miał swoje dobre momenty jak np. solo do RTL (chyba najlepsze solo Mety), Fade To black, Orion itp.

PostWysłany: Śro Sty 04, 2012 14:14 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Cytuj:
EPka Beyond Magnetic ukaże się na płytach CD jeszcze w tym miesiącu – 30-go stycznia na świeci i 31-go w Ameryce Północnej

no to trza kupic bedzie :)

PostWysłany: Śro Sty 04, 2012 15:58 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
No napewno jest to lepsza inwestycja niz w DM ;p

PostWysłany: Pią Sty 06, 2012 14:18 
Angry Again
Awatar użytkownika

Powiedziałbym, że nawet dwa razy lepsza :mrgreen:

Image

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 14:28 
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ostatnio na niektórych serwisach muzycznych wspominano, że ma powstać film w technologii 3D, w którym w roli głównej wystąpi… zespół Metallica. Właśnie pojawiło się oficjalne oświadczenie w tej sprawie!

Oświadczenie wyjaśnia kwestię filmu: Jak wiecie, z zasady nie komentujemy plotek, ale tym razem jesteśmy dumni, że jako pierwsi powiemy o tym oficjalnie. Jak pewnie niektórzy z Was zauważyli, ostatnio w niektórych publikacjach (m.in. w najnowszym magazynie Rolling Stone) pojawiły się wzmianki o tym, że powstanie film 3D z zespołem Metallica. Chcemy powiedzieć, że rzeczywiście istnieje taki projekt, który jest we wczesnej fazie tworzenia. Nie możemy zdradzić zbyt wielu szczegółów, ponieważ jeszcze ich nie znamy. Teraz tylko możemy powiedzieć, że film trafi do Was prawdopodobnie w 2013 roku.

Przypomnijmy, że już w październiku zeszłego roku serwis Deadline.com pisał o tym, że Metallica planuje współfinansowanie filmu w technologii 3D. Z zespołem współpracuje podobno reżyser Charlotte Huggins.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 15:58 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

I trochę wypowiedzi członków zespołu o filmie:

Cytuj:
Lars: „Wyobraź sobie, że bierzesz „The Song Remains The Same” [film o Led zeppelin z 1976 roku], który jest w 75% koncertem, a w 25% innym materiałem i zamienisz te proporcje. A cały nie koncertowy materiał, zamiast mówić o członkach zespołu, będzie rozwijającą się historią, rozgrywającą się w tle tego koncertu. Zamierzamy sami za to zapłacić [wyprodukować to]. Gdy wydajesz pieniądze kogoś innego, musisz rozważać jego opinie. No i nie ma wtedy zabawy”.

Kirk: „Początkowo nie chcieliśmy tego zrobić. Ale nasi menadżerowie kupili nas tym, że będzie przy tym sporo dobrej zabawy i będziemy mieć zajebiście wielką scenę, na której zagramy, że będzie to największy koncert Metalliki na jakim zagramy, kolejny wyższy poziom. Chciałbym zagrać w przestrzeni kosmicznej. Widzimy w tym szansę, wskoczyć w to, dać temu nieco energii i miejmy nadzieję rozkwitnie to w coś zajebistego”.

Lars: „Zawsze wydawało mi się, że Metallica zwolni, i że w pewnym czasie będę mógł zająć się moimi innymi zainteresowaniami. „Pewnego dnia będę do cholery malował, kiedyś napiszę scenariusz, wyreżyseruję film”. Mam jednak wrażenie, że nic z tych rzeczy nie uda mi się zrobić. Metallica jest tym co robię. Jest tym kim jestem. To się nigdy nie skończy, ale, kurwa, co za luksus.”

"Początkowo nie chcieliśmy tego zrobić. Ale nasi menadżerowie kupili nas tym, że będzie przy tym sporo dobrej zabawy" - czyt. sporo kasy :D

Oraz trochę o nowym albumie:

Cytuj:
Lars: „Mamy siedem, osiem kawałków. Gramy je na okrągło, wychodzimy z jednym, zostawiamy to, powstaje coś innego, ogólnego, zostawiamy jak jest i wracamy do wcześniejszych i koło się zamyka. W przyszłym miesiącu wrócimy do nich i będziemy je upiększać: „zagrajmy tę partię dwa razy i wejdźmy tu nieco w środek.”

Kirk: „Nie stawiamy na złożoność jak przy Death Magnetic. Kawałki, z jakimi teraz wyjdziemy są zorientowane bardziej na groove [more groove oriented], w stylu cięższego grania tego, co graliśmy na początku lat 90-tych. Jeśli Death Magnetic był logicznym kontynuatorem AJFA, to kolejny będzie cięższym Black Albumem.”

Lars: „Gdy ludzie mówią o starym materiale, to myślą o Justice. Ale spójrz na ‘Harvester Of Sorrow’ z tego albumu. To po prostu pięciu minutowa piosenka. A Fuel, na żywo to absolutny scorcher. Teraz myślę o krótszych, jako czymś bardziej ważnym. Gdybym powiedział, że album ukaże się w 2012 to skłamałbym. Mam jednak nadzieję, że nie będzie później niż w 2013.”

Źródło: http://www.overkill.pl/index.php

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 16:49 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Co do "Beyond magnetic" to bym tak nie przesadzał z jego wyższością nad DM. "Shine" jest zajebiste, "Hell and back" znośne, ale pozostałe dwa mocno przeciętne. Na DM jest sporo lepszych kawałków. Gdyby "Unforgiven IV" zamienić z którymś z powyższych to by było zajebiście.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 17:13 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Chyba chodziło Ci o Unforgiven 3 ;)

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 18:08 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Fakt, tak czy inaczej to moim zdaniem najsłabsze ogniwo tego albumu :)

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 21:53 
The Scorpion
Awatar użytkownika

DM słuchałem na siłe - na zasadzie żeby się przekonać, a Beyond Magnetic weszło w całości i za pierwszym razem ;p

A film to nie wiem po co robią - jakby spieli pośladki i nie zajmowali sie głupotami to by szybciej kase z płyty mieli i to pewnie większą.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 22:21 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Szczerze mówiąc to, że nowy album ma być "cięższym black albumem" jakoś nie napawa mnie optymizmem :roll: Ale zanim wydadzą album to pewnie miną jeszcze z dwa lata więc wszystko się może zmienić.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 23:26 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Ja jednak myśle że sie w tym roku raczej wyrobią bo ilez można siedziec nad materiałem jak już sie ma tych 8 kawałków. A co do tego że ma byc "cięższy od BA" to bym sie nie sugerował bo jak Lars wymyśli jakieś lepiej brzmiące sformułowanie, to tego się bedą trzymać. "Powrót do korzeni" się już chyba wypalił :lol:

IMO to BA ma cięzkie brzmienie a nie same kompozycje.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 23:52 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Cięższy od Black Albumu? Tzn, że co? Do płyty będzie 5kilowy odważnik dołączany, czy jaki kij? Bo po ostatnich przygodach dotyczących soundu ich albumów szczerze wątpię, ażeby kolejny studyjny album Mety serio brzmiał CIĘŻEJ od "tego albumu z tym calym nothing else cos tam".

Ale o czym ja pier... opierając się o wypowiedzi członków Mety... Wg nich Lulu miał być jednym z najlepszych materiałów, które współtworzyli, czyż nie? ;) No to zakładając, że porównanie jakości muzyki Lulu do dawnych dokonań wyszło im równie udanie, jak porównanie ciężkości kolejnej płyty do ciężaru BA... ;)

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 00:29 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
BadOmen napisał(a):
Cytuj:
Lars: „Wyobraź sobie, że bierzesz „The Song Remains The Same” [film o Led zeppelin z 1976 roku], który jest w 75% koncertem, a w 25% innym materiałem i zamienisz te proporcje.

wtedy to bedzie 75% gówna, dał zły przykład :P

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości