Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 21:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Najlepsza/ulubiona płyta Kreator to:
Endless Pain 3%  3%  [ 1 ]
Pleasure To Kill 9%  9%  [ 3 ]
Terrible Certainty 11%  11%  [ 4 ]
Extreme Aggression 20%  20%  [ 7 ]
Coma Of Souls 29%  29%  [ 10 ]
Renewal 0%  0%  [ 0 ]
Cause For Conflict 0%  0%  [ 0 ]
Outcast 3%  3%  [ 1 ]
Endorama 3%  3%  [ 1 ]
Violent Revolution 9%  9%  [ 3 ]
Enemy Of God 11%  11%  [ 4 ]
Hordes Of Chaos 3%  3%  [ 1 ]
Razem głosów : 35
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kreator
PostWysłany: Czw Paź 28, 2010 19:28 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Gdyby nagrał ją ktoś inny to powiedziałbym, że jest bardzo fajna ale ponieważ wyszła spod szwabskich rąk to mówię że chujowa po maksie :P

PostWysłany: Czw Paź 28, 2010 20:32 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
no dla ciebie napewno jak maniakalnie słuchasz 1 kawałka z Enemy Of God to takie kwadratowe granie napewno ci sie nie podoba :P

Kiepski z Ciebie szpieg Lastfma :P Voices Of The Dead słucham najczęściej, ale mnóstwo innych utworów Kreatora także - to zasadnicza różnica. Zresztą jakimś wielkim fanem tej kapeli nie jestem, a solo jest zwyczajnie przeciętne.

PostWysłany: Czw Paź 28, 2010 20:48 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
mateusz napisał(a):
Żułek napisał(a):
no dla ciebie napewno jak maniakalnie słuchasz 1 kawałka z Enemy Of God to takie kwadratowe granie napewno ci sie nie podoba :P

Kiepski z Ciebie szpieg Lastfma :P Voices Of The Dead słucham najczęściej, ale mnóstwo innych utworów Kreatora także - to zasadnicza różnica.

a ponad połowa z nich to album Enemy Of God :P
Kreator 334, Enemy Of God 190, Voices Of The Dead 144 :lol: Shadowland 16, The Ancient Plague 14, When Death Takes Its Dominion 10, Everlasting Flame 9, Willing Spirit 8, Dystopia 8, :lol:

oprócz tego z albumów:
Kreator – Endorama 66 i Extreme Aggression 29 dalej nie patrzyłyłem bo nie ma na co :lol:
faktycznie całe mnóstwo utworów :lol:

Cytuj:
Zresztą jakimś wielkim fanem tej kapeli nie jestem, a solo jest zwyczajnie przeciętne.

nie twój kaliber :P

PostWysłany: Czw Paź 28, 2010 20:55 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
a ponad połowa z nich to album Enemy Of God :P
Kreator 334, Enemy Of God 190, Voices Of The Dead 144 :lol: Shadowland 16, The Ancient Plague 14, When Death Takes Its Dominion 10, Everlasting Flame 9, Willing Spirit 8, Dystopia 8, :lol:

oprócz tego z albumów:
Kreator – Endorama 66 i Extreme Aggression 29 dalej nie patrzyłyłem bo nie ma na co :lol:
faktycznie całe mnóstwo utworów :lol:

Żułek, ja słucham heavy od piatego roku zycia i Kreatora się nasłuchałem tysiące razy. Nie zawsze mój last działa i nie mam go też od zbyt długiego czasu, także powyższe statystyki są o kant dupy rozbić. Zresztą słucham tego, co mi się podoba, a EOG uważam za ich najlepszy album.

Wystarczająco się Kreatora nasłuchałem i załączam go sobie sporadycznie, a wracać do starszych płyt mi się jakoś średnio chcę. Czasem z telefonu sobie załączę jak gdzieś się przemieszczam.

Żułek napisał(a):
nie twój kaliber :P

Chłopie, uściślij w końcu swoją wypowiedź :D Zwyczajnie nie jest to dla mnie porywające, wirtuozeria to też nie jest.

PostWysłany: Pią Paź 29, 2010 01:55 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Renewal jest zajebisty, Żułek pierdoli (bo np. Believer to też nie jego kaliber, o! Zawsze można się odszczekać ;) ), ale też EOG nigdy w życiu nie będzie naj albumem Kriejtora (w połowie album świetny, w połowie przeciętny). Dziękuję, dobranoc :P

PostWysłany: Pią Paź 29, 2010 14:52 
Moderator
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
ale też EOG nigdy w życiu nie będzie naj albumem Kriejtora

Mnie akurat najbardziej odpowiada. Wiadomo, że w tej kwestii jestem subiektywny :)

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 13:22 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Głos na Enemy Of God , o :D
Za bardzo przyjemną w odbiorze uważam Endoramę :D . Violent revolution też jest spoko.

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 14:50 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Stawiam Extreme Aggression i Coma of Souls jakoś na równi, to są dwie moje ulubione płyty ;) No... ale głos idzie na Comę, mam jakiś sentyment do tej płyty.

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 16:43 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
czy dostanę gdzieś/coś typu the best of Kreator.., chciałbym spróbować...

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 16:48 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

wydali 2 składaki
Voices of Transgression: A 90s Retrospective z 1999 oraz 1985-1992 Past Life Trauma

obadaj sobie, najlepiej oba ;)

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 16:49 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Past Life Trauma chyba

a moze zacznij od Enemy of god? ja od tego albumu zakochałam sie w Kreatorze:D

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 19:23 
Droogie
Awatar użytkownika

No i muszę zaznaczyć Endless Pain. Dziwię się, że nikt nie wybrał tego zacnego albumu ;)
Ogólnie uważam, że debiut Kreatora i Destruction to genialne twory, biją na głowę debiuty choćby wielkiej czwórki ;)

PostWysłany: Pią Lis 25, 2011 00:49 
Moderator
Awatar użytkownika

Przy kolejnym odsłuchu Outcast zagłosowałem oczywiście w ankiecie na... Coma of Souls.

Aha, i Cause For Conflict to bardzo dobry album, IMO "hejtowany" "dla zasady" i przez ten jego "nowoczesny sound" - sam w sobie to po prostu jeden z najbardziej agresywnych i bezkompromisowych materiałów wydanych w latach 90tych przez thrashowe legendy... Rzekłem ;)

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 00:49 
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Niemiecki zespół Kreator rozpoczyna prace nad nowym albumem. Muzycy już weszli do szwedzkiego studia nagraniowego.

Weterani sceny metalowej, czyli muzycy Kreatora, rozpoczęli właśnie wstępny etap nagrywania kolejnego studyjnego albumu. Niedawno weszli do studia Studiomaga w Szwecji, w którym pracują razem z producentem Jensem Bogrenem (współpracował m.in. z Opeth i Amon Amarath). Album docelowo ma być gotowy późną wiosną tego roku.

O płycie opowiedział nieco gitarzysta i wokalista Miland "Mille" Petrozza: Póki co utwory są wspaniałe i myślę, że to może być najbardziej epicki album jak do tej pory. Jest w tej muzyce wiele z klasycznego metalu, ale jednocześnie nie zapomnieliśmy o sporej dawce thrashmetalowego grania. Wszyscy w zespole są bardzo podekscytowani. Już nagrane fragmenty brzmią zabójczo. Pracujemy obecnie nad 10 utworami.

Jak będzie tak dobry jak dwa ostatnie, to mi starczy :)

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 01:10 
Moderator
Awatar użytkownika

IMO z płyty na płytę jest słabiej (w sensie 3 ostatnich), więc mam nadzieję, że tym razem będzie jednak nieco lepiej, mniej słodzenia, itd... BTW, kto na perce będzie grał? Ventor wrócił już czy nie, bo nie jestem na czasie ;)

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 12:13 
Moderator
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Ventor wrócił już czy nie, bo nie jestem na czasie ;)

Z tego, co mi wiadomo, to Ventor gra.

Marko napisał(a):
IMO z płyty na płytę jest słabiej (w sensie 3 ostatnich), więc mam nadzieję, że tym razem będzie jednak nieco lepiej, mniej słodzenia, itd...

A mnie się właśnie bardzo podobają te albumy. Kreator gra nowocześnie, nie zapominając jednak o tradycji. Uważam, że umiejętnie łączą melodyjność z ciężkością i szybkością. Dla mnie bombowe rozwiązanie :D

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 12:45 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

sorry ale na ostatnich 2 Kreatorach nie istnieje takie pojęcie jak cieżkość ;)
niech wywalą tego pedała na gitarce albo niech gościu nauczy sie grac thrash metal bo momentami chce sie rzygać od tych melodyjek :roll:

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 13:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
sorry ale na ostatnich 2 Kreatorach nie istnieje takie pojęcie jak cieżkość ;)

E tam. Zawsze to coś nowego, a nie bezmyślne, niezmienne napierdalanie ;) No, ale wiadomo, że każdy po swojemu to widzi.

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 13:34 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

ja oczekuje utworów na poziomie Horde Of Chaos (bo jednak same kawałki są swietne) z brzmieniem z Pleasure To Kill :mrgreen:
ale wiem ze to niemożliwe :roll:

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 13:39 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
ja oczekuje utworów na poziomie Horde Of Chaos (bo jednak same kawałki są swietne)

No właśnie, więc co narzekasz ;)
Żułek napisał(a):
z brzmieniem z Pleasure To Kill :mrgreen:

No nie... Teraz to ja bym brzmieniem tego nie nazwał ;) To by był regres produkcyjny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości