Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Śro Maj 07, 2025 22:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Lut 23, 2014 22:10 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Exumer słabo kojarzę, natomiast Laaz Rockit w ogóle, a nie będę się też na chybcika i po wariacku dokształcał, dlatego w obu ostatnich pojedynkach wstrzymuję się od głosu.

Na tym polega cała zabawa, że masz okazję i motywację do zapoznania się z nowym materiałem i odświeżenia tego, co już znasz ;)

PostWysłany: Nie Lut 23, 2014 22:18 
Hook In Mouth

Bitwa nr 13: Obie płyty prezentują dość wysoki poziom, ale ciekawszy moim zdaniem jest album Toxik. Zatem głos na Think This

PostWysłany: Nie Lut 23, 2014 22:20 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Vic Rattlehead napisał(a):
bialkomat napisał(a):
Exumer słabo kojarzę, natomiast Laaz Rockit w ogóle, a nie będę się też na chybcika i po wariacku dokształcał, dlatego w obu ostatnich pojedynkach wstrzymuję się od głosu.

Na tym polega cała zabawa, że masz okazję i motywację do zapoznania się z nowym materiałem i odświeżenia tego, co już znasz ;)

tak szkoda tyle ze tego nie robią od samego początku tylko przed samą bitwą
a potem głosują na Slayera bo to Slayer ;)

PostWysłany: Nie Lut 23, 2014 22:52 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Vic Rattlehead napisał(a):

Może masz i rację, z tym że tak jak pisałem, nie będę robił tego na wariata. Aż tak zmotywowany nie jestem ;)
Albo coś znam i mam wyrobioną konkretną opinię na temat jakiegoś albumu/zespołu, albo nie. Oczywiście mógłbym, tak jak pisał Żułek, palnąć że głos na Anthrax (bo pewnie i tak by u mnie tutaj wygrał), ale chyba uczciwiej nie głosować wcale i dać szansę teoretycznie słabszym.

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 01:34 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Bitwa 13
Głos na Toxik

Bitwa 14
Głos na Anthrax

Przykro, ale pozostałe kapele nie mają żadnych szans z dokonaniami B4.

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 08:21 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Akurat Anthrax jest w B4 mocno na wyrost, ale to tylko moja osobista opinia ;)

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 08:39 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Żałuję, że do bitwy nie załapały się "Spreading the disease" i "State of euphoria", bo są znacznie lepsze od "Among the living", ale mimo to, to wciąż bardzo dobry album, więc głos na Anthrax

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 11:28 
Angry Again
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):

Ja bym powiedział, że po znajomości.

Image

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 13:15 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Toxik i Anthrax.

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 13:19 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Obaj macie rację. Takie jest również moje zdanie.

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 13:20 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Burzum napisał(a):
Maciej napisał(a):

Ja bym powiedział, że po znajomości.

Co wy gadacie? Rzeczywiście grają trochę inaczej, ale posłuchajcie debiutu...

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 15:08 
Warhorse
Awatar użytkownika

Posłuchałam sobie trochę Exumera, żeby nie było, ale głos tak jak przypuszczałam i tak leci na Think This. Świetna płyta, mimo że nie jestem jakąś fanką technicznego grania, to jeśli połaczy się je z dobrymi, chwytliwymi melodiami to nie mam nic przeciwko. Chłopakom z Toxik się to udało znakomicie, bo płytka jest zarąbista. Jeden z moich ulubionych thrashowych albumów. Kawał świetnego grania, masa ciekawych riffów i nie ma czegoś takiego że każdy kawałek brzmi tak samo. Generalnie wszystko składa się na to, że jak dla mnie ten album trochę się wyróżnia w thrashowym gronie, ma w sobie coś co nadaje im oryginalne brzmienie (może to przez ten okazjonalny keyboardzik? ;)). Dodam jeszcze, że jestem z tych co uwielbiają wokale na tej płycie. Kawałki, które szczególnie przypadły mi do gustu to m.in. Spontaneous, Black and White czy Shotgun Logic... ale dobra, nie będę owijać w bawełnę i przyznam, że najczęściej słucham tu najbardziej lajtowego kawałka,jakim jest There Stood The Fence. Oj, mam niesamowitą słabość do tej balladki :P Cholernie klimatyczny kawałek, a ten moment pod koniec, to przejmujące "Can you hear me son...or have you gone away?", to melancholijne "awaaay.." to już w ogóle apogeum magiczności tego utworu.
A, no i okładka jest genialna :D

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 15:34 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):

Też niestety odniosłem takie wrażenie i zmniejsza mi to znacząco frajdę z bitwy.

Co do słuchania przed samą bitwą to akurat nic złego w tym nie widzę o ile ktoś ma w miarę możliwości otwarty umysł i nie jest tak, że wie z góry na kogo zagłosuje przed przesłuchaniem "bo tak" :)

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 16:42 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
1/32

Bitwa nr.15

Image Vs. Image
Overkill - Under The Influence Vs. Coroner - No More Color

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1
Bitwa nr.8 zakończona Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie 11:3
Bitwa nr.9 zakończona Death - Leprosy Vs. Death Angel - The Ultra-Violence 10:4
Bitwa nr.10 zakończona Slayer - Reign In Blood Vs. Testament - The New Order 10:6
Bitwa nr.11 zakończona Sodom - Persecution Mania Vs. Slayer - Hell Awaits 7:8
Bitwa nr.12 zakończona Megadeth - Peace Sells Vs. Nuclear Assault - Survive 13:0
Bitwa nr.13 zakończona Toxik - Think This Vs. Exumer - Possessed By Fire 8:3

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na 14 bitwe
aktualny wynik - 9:2 wiadomo dla kogo ;)

głos z ciężkim sercem na Coroner ;) jednak lepsza płyta chociaz Overkillowi nic nie brakuje :)

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 16:54 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Okładka No More Color jest większa. Manipulacja! :D
A tak na serio to w bitwie numer 15 bezapelacyjnie wygrywa właśnie No More Color. Jest to moja ulubiona płyta Coroner, z masą świetnych riffów. No i do tego utwór otwierający album pokazuje, że Coroner potrafi dodać dużo chwytliwości swojej muzyce nic nie tracąc na jakości.
Żułek napisał(a):

Wprawdzie głosowałem na obie płyty Slayera, ale nie rozumiem takiego oddawania głosu o jakim mowa powyżej. Pewnie jakby Reign in Blood zmierzyłby się z No More Color to nie ma gwarancji na który album oddałbym głos.

Ostatnio edytowany przez Thunder, Pon Lut 24, 2014 17:18, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 17:13 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
O kurka, znowu się trafił bardzo ciężki wybór.
Po krótkim namyśle głos idzie jednak na Overkill. Tak w ogóle to jest to moja ulubiona płyta tego zespołu (może na równi z Horrorscope) i z tego co widzę tylko ja ją nominowałem w pierwszej rundzie. Zdecydowana większość jak jeden mąż typowała The Years Of Decay, która oczywiście też jest niczego sobie.

Thunder napisał(a):
Żułek napisał(a):

Wprawdzie głosowałem na obie płyty Slayera, ale nie rozumiem takiego oddawania głosu o jakim mowa powyżej. Pewnie jakby Reign in Blood zmierzyłby się z No More Color to nie ma gwarancji na który album oddałbym głos.

Proponuję już zakończyć tę debatę, bo w pewnym sensie jest to podważanie czyichś głosów. Dojdzie do tego, że w kolejnych pojedynkach ludzie będą mniej chętniej oddawać głos na takiego czy innego Slayera lub inną Metę (chocby to było zgodne z ich upodobaniami), żeby nie być posądzonym o ignorancję, brak otwartości, ciasnotę itp. Niech każdy głosuje tak jak mu się podoba (z uzasadnieniem czy bez) i nikomu nic do tego

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 17:33 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Pierwsza bitwa, w której muszę przesłuchać oba albumy gdyż żadnego nie pamiętam :P gorzej, że przy żadnym z tych zespołów serce nie bije szybciej. Jak żyć :?:

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 17:38 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
bialkomat napisał(a):
Proponuję już zakończyć tę debatę, bo w pewnym sensie jest to podważanie czyichś głosów. Dojdzie do tego, że w kolejnych pojedynkach ludzie będą mniej chętniej oddawać głos na takiego czy innego Slayera lub inną Metę (chocby to było zgodne z ich upodobaniami), żeby nie być posądzonym o ignorancję, brak otwartości, ciasnotę itp. Niech każdy głosuje tak jak mu się podoba (z uzasadnieniem czy bez) i nikomu nic do tego

O to chodzi.

Bitwa nr 15 - muszę przesłuchac obie płyty, więc dziś nie zagłosuję :D

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 17:38 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Oczywiście głos na Coroner.

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 20:18 
Angry Again
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
a potem głosują na Slayeryer ;)

Jak mówiłem żeby wyeliminować święta czwórkę, to chętnych nie było, a teraz wywody, że glosy były oddawane o to Slayer. Nawet jak tak było, to co z tego?

Image

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości