Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Śro Maj 07, 2025 11:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 00:18 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

No z grubej rury było :D Chociaż z drugiej strony trochę CHUJowy filmik :lol:

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 00:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Rozwajler, nawet fajne to logo sobie zrobiłeś w podpisie. Może chciałbyś popracować nad zmianą wyglądu strony głównej Megadeth Info? Fajnie gdyby ktoś zrobił coś nowego.

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 00:31 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Fajnie byłoby odświeżyć nieco wygląd. Mógłbym spróbować pomóc, podstawy gimpa mam opanowane po technikum, ale nie wiem czy to wystarczy :P

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 02:13 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
ja pierdolę...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eGqSkr6FSk

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 09:06 
Moderator
Awatar użytkownika

Kolejna profanacja. Niektórzy nigdy nie zrozumieją, że pewne klasyki są nietykalne.

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 11:24 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
A według mnie nie jest tak źle ;) w obliczu 10000000 coverów NEM ten wypada b. dobrze. Gdyby tylko tekstu nie pokićkała ;)

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 11:34 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Fatalnie.. Edzia według mnie jest strasznie zmanierowana. Już Doda by lepiej zaśpiewała albo Ewa Farna bo mają mocniejsze głosy :)
Sporo męczenia metalowych klasyków było w The Voice of Poland. Nergal pojawił się w programie, więc nagle nastała moda na ostrą muzykę :roll: (na szczęście tam radzili sobie trochę lepiej niż pani Górniak;) )

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 11:42 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
mateusz napisał(a):
Niektórzy nigdy nie zrozumieją, że pewne klasyki są nietykalne.

Bez przesadyzmu ;)
tzn w tym sensie, że NEM w moim odczuciu nie jest żadnym utworem pomnikowym, którego to pierwowzór przeszedł do historii jako niedoścignione jedyne i niepowtarzalne wykonanie.
Nie wiem, może po części mówię tak też dlatego, że nigdy specjalnie nie przepadałem za tą rzewną pościelówą ;)

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 13:05 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
tzn w tym sensie, że NEM w moim odczuciu nie jest żadnym utworem pomnikowym, którego to pierwowzór przeszedł do historii jako niedoścignione jedyne i niepowtarzalne wykonanie.

No to ja właśnie uważam, że jest odwrotnie :)

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 13:51 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
artykuł na onecie:

Cytuj:
Burza w polskim internecie. Wszystko za sprawą Edyty Górniak i jej występu podczas gali Miss Polonia, a konkretnie - wykonania "Nothing Else Matters" Metalliki. Artystka pomyliła słowa piosenki, a do tego jej interpretacja nie spodobała się niektórym fanom zespołu. "Próbowała śpiewać jak murzynka rodząca trojaczki" - piszą ci, którym cover Edyty nie przypadł do gustu. "Kobieta ma głos jak dzwon, a do tego jeszcze wygląda" - Hanna Lis broni Górniak w serwisie NaTemat.

Edyta Górniak wykonała podczas gali Miss Polonia trzy piosenki. Jedną z nich - "Nothing Else Matters" - gwiazda zaśpiewała po raz pierwszy w swojej karierze. Występ podzielił słuchaczy, którzy postanowili wypowiedzieć się na temat coveru w internecie.

Jak można się domyślać, nie brakuje zarówno zwolenników, jak i przeciwników wykonania Edyty. Ci drudzy, oceniając występ, porównują interpretację wielkiego przeboju Metalliki do wykonania hymnu. "Rozumiem własne interpretacje utworów przez różnych artystów, ale taki klasyk jest nietykalny AŻ TAK", "To powinno być karalne. Ta kobieta zawsze musi coś schrzanić!!!", "PROFANACJA! WON PLASTIKU OD KLASYKU!" czy "Ożesz ty łamago, tobie piosenki w reklamach śpiewać albo na jarmarkach. Wolę już słuchać klekotu mojego diesla odpalanego na mrozie niż takiego kalectwa" - oto tylko niektóre z negatywnych opinii. Na forum fanów Metalliki możemy przeczytać: "Pogubiła się w tym utworze. Poprzekręcała słowa, zapomniała tekst. Próbowała śpiewać jak murzynka rodząca trojaczki. A szkoda, bo mając taki aparat głosowy, można by pokusić się o świetne wykonanie".

W obronie Edyty Górniak stanęło równie dużo osób, w tym Hanna Lis. W serwisie NaTemat dziennikarka napisała: "Świetnie zaśpiewane. Podobnie jak hymn przed laty. Kobieta ma głos jak dzwon, a do tego jeszcze wygląda. To cały problem (grzech) Edyty Górniak". A zadowoleni internauci oceniają: "Widzę moda na hejtowanie nadal trwa... Jak słyszę Górniak to od razu wychodzę, ale to zaśpiewała zaj...ście. Każdy ma prawo do swojej interpretacji, a dzieci z gimnazjum, które tak bardzo znają się na muzyce i pseudo-metalowcy niech dalej hejtują, ten kto choć trochę zna się na muzyce, doceni tą interpretację", "Śmieszni jesteście, to tylko piosenka, nikt nie umarł, nikt nie stracił ręki ani nogi, ani ojca, ani matki, kurde, ludzie, trochę dystansu do siebie i do życia" czy "Patrząc na komentarze spodziewałem się gorszej lipy. Co, miała to zaśpiewać męskim głosem żeby było dobrze? Jak dla mnie nie ma wielkiej tragedii, nie rozumiem waszego oburzenia".

:lol: :lol: :lol:

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 14:23 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Dziwię się, że jeszcze jej dają coś do zaśpiewania po akcji z hymnem :mrgreen:

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 14:49 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
Argumenty Hanny Kedaj-Smoktunowicz-Lis wręcz powalające :lol: "Świetnie zaśpiewane. Podobnie jak hymn przed laty. Kobieta ma głos jak dzwon, a do tego jeszcze wygląda"... :lol: To już hoooy, można pomylić text. Byle wyglądać :) I taka lalunia prowadzi wiadomości... Tatuś PRL-owski agencik już po drugiej stronie światła musi być strasznie z niej dumny... (http://yelita.pl/artykuly/art/kedaj)

Image

Wygrała dla mnie :)

P.S. Nie macie wrażenia, że poziom dzisiejszych "elit" powoli sięga dna? :roll:

Ostatnio edytowany przez rozwajler, Pon Lut 04, 2013 19:13, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 15:56 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

rozwajler napisał(a):
P.S. Nie macie wrażenia, że poziom dzisiejszych "elit" powoli sięga dna? :roll:

A to jeszcze nie sięgnął? Myślałem, że to już nastąpiło :D

Cytuj:
"Ożesz ty łamago, tobie piosenki w reklamach śpiewać albo na jarmarkach. Wolę już słuchać klekotu mojego diesla odpalanego na mrozie niż takiego kalectwa"
- to zapamiętam na długo :lol:

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 10:25 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Nie wiem, może po części mówię tak też dlatego, że nigdy specjalnie nie przepadałem za tą rzewną pościelówą ;)

Zgadzam się. Dla mnie NEM to też nie jest jakiś wybitny, klasyczny kawałek i choć cover faktycznie nieudany to nazywanie tego profanacją to lekka przesada.

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 11:18 
Moderator
Awatar użytkownika

Nie chce mi się wchodzić ponownie w polemikę w temacie Metalliki, ale coś napisać muszę.
Rozumiem, że dla Was ten utwór nie jest niczym wielkim, ale nie można podważyć faktu, że to jedna z najbardziej rozpoznawalnych ballad w historii muzyki heavymetalowej (dam sobie łeb urżnąć, że w ogóle w historii muzyki rozrywkowej, że tak to ujmę). Skądś się biorą ironiczne zdania typu "Z Metalliki znam tylko NEM". Ja nawet nie spotkałem człowieka, który by tego utworu nie słyszał i nie lubił i piszę tutaj o środowisku zupełnie nie związanym z muzyką heavy. Można spokojnie założyć, że Metallica jest znana głównie z tej kompozycji. Nie każcie mi tego udowadniać, bo sami jesteście pewnie tego świadomi. Wiadomo, że MY patrzymy na tę sprawę zupełnie inaczej, ale zasięgu tego utworu nie można lekceważyć. Skoro dotarł do tylu ludzi z różnych kręgów, to wydaje mi się, że o czymś to świadczy. Jego popularność jest niepodważalna.
BadOmen, jeśli napisałeś więc, że to nie jest klasyczny kawałek, no to ja nie wiem, co według Ciebie zasługuje na miano klasyki. Nie znam drugiego tak popularnego utworu, a wydaje mi się, że popularność (pozycja na listach przebojów, sprzedaż itd.), dobre recenzje itp. świadczą m.in. o tym, że coś osiąga miano "klasyka". Gdyby takim nie był, sama Metallika pozbyłaby się go pewnie bez mrugnięcia z setu. W takich przypadkach nie liczą się już własne odczucia, bo raczej trudno jest znieść z piedestału NEM. Można być nim znudzonym przez tyle lat, ale to wciąż zajebisty kawałek, którym będą zachwycały się kolejne pokolenia. Może zabrzmiałem trochę jak jakiś niepoprawny prorok, ale wydaje się to naturalnie oczywiste.

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 11:35 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Image

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 11:37 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Cytuj:
Na swoim oficjalnym profilu Facebook, Edyta Górniak postanowiła skomentować swój sobotni występ. Oto fragmenty wpisu (uwaga, pisownia oryginalna):

- Dziękuję za Wasze Piękne Słowa dla wszystkich trzech wystąpień. Metallica w minimalistycznym aranżu, „Consequences” ze wspaniałymi tancerzami i duet z fortepianem, nieco rozproszonej miłością kobiety.. :)

-Zawsze staram się przygotować dla Was różne odsłony MUZYKI. Jesteście Niesamowicie Wrażliwi i otwarci na różne gatunki i stylistykę, co cieszy mnie ogromnie, bo pozwala na wszechstronność. „Open mind for a diffrent viev …”, powiedział James Hetfield. Ponadczasowe, jakże mądre słowa ..

- Po wszystkich emocjach sceny nie chciałam falban i cekinów, zeszłam wiec w zwykłym kocu, spiętym klamrą do włosów. Spontan, jak gdyby tak - napisała Górniak.

troszke nam Edytka odpłyneła ;)
wykonanie Edytki było kiepskie ale przynajmniej lepsze od hymnu ;)

NEM = klasyk i basta ;)

edit: widze ze Agnieszka mnie troszke wyprzedziła ;)

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 11:46 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
BadOmen, jeśli napisałeś więc, że to nie jest klasyczny kawałek, no to ja nie wiem, co według Ciebie zasługuje na miano klasyki. Nie znam drugiego tak popularnego utworu, a wydaje mi się, że popularność (pozycja na listach przebojów, sprzedaż itd.), dobre recenzje itp. świadczą m.in. o tym, że coś osiąga miano "klasyka". Gdyby takim nie był, sama Metallika pozbyłaby się go pewnie bez mrugnięcia z setu. W takich przypadkach nie liczą się już własne odczucia, bo raczej trudno jest znieść z piedestału NEM. Można być nim znudzonym przez tyle lat, ale to wciąż zajebisty kawałek, którym będą zachwycały się kolejne pokolenia. Może zabrzmiałem trochę jak jakiś niepoprawny prorok, ale wydaje się to naturalnie oczywiste.

A co ma do rzeczy popularnoć? To, że kawałek puszczali na MTV nie czyni kawałka klasykiem. Jest wiele zespołów/albumów/kawałków mniej popularnych których z czystym sumieniem można nazwać "klasykiem". Fakt, że wiele osób dzięki temu kawałkowi zaczęło się interesować muzyką heavy i tego Nothingowi nie można odmówić. Chyba każdy z nas ma swoją listę klasyków i to chyba kwestia indywidualna ;)

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 11:50 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
Chyba każdy z nas ma swoją listę klasyków i to chyba kwestia indywidualna ;)

no chyba jednak nie ;)

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 12:04 
Moderator
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
A co ma do rzeczy popularnoć?

Wydaje mi się, że jest kluczowa w momencie, kiedy nazywamy coś klasykiem. Pomińmy osobiste upodobania.
BadOmen napisał(a):
Fakt, że wiele osób dzięki temu kawałkowi zaczęło się interesować muzyką heavy i tego Nothingowi nie można odmówić.

No właśnie. To jest zasadnicza różnica między tym co My uważamy za klasyk, a tym czym rzeczywiście jest w skali globalnej. Siła oddziaływania NEM wciąż jest na pewno ogromna.
Można nie lubić tego utworu, ale próba negacji jego wielkości to walka z wiatrakami.
BadOmen napisał(a):
Jest wiele zespołów/albumów/kawałków mniej popularnych których z czystym sumieniem można nazwać "klasykiem".

Oczywiście, takie indywidualne rankingi to zupełnie co innego. Sam mam setki swoich "klasyków" :) Jednak żaden z nich nie osiągnął choćby szczątkowego sukcesu NEM, wysoce prawdopodobne, że nie będą się one podobały komuś więcej, niż ludziom z kręgu heavy itd.
Ta ballada zwyczajnie rozpieprzyła świat i nic jej już tego nie dobierze. Czy to za mało by nazwać ją klasykiem tylko dlatego, ze się za nią nie przepada?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości