Cytuj:
Tomku, ja jestem bardzo wybrendy jeśli chodzi o metal
ja też i to więcej niż BARDZO

)))
Cytuj:
Testamencie brakuje mi bardziej wyrazistych riffów/motywów, równiez melodii
no to polecam płytę "The Formation Of Damnation" sprzed 2 lat
Cytuj:
a przede wszystkim zróznocowania kompozycji, które bardzo mi sie zlewaja w jedno
znowu jak wyżej, patrz - "The Formation Of Damnation"
Cytuj:
umowmy sie dobre, zapamietywalne kompozycje to 90% sukcesu (a w Testamencie nigdy nie było tak zacnych kompozytorów jak Hannemann
"Alone in the dark" - niczego nie brak tej kompozycji, albo "Over the wall" - toć to metalowy przebój! (oba z debiutu)
co do kompozytorów... oj Eric Peterson jest bardzo dobrym kompozytorem!!!
Cytuj:
Brak dobrego wokalisty/frontmana - takim, z którym by sie od razu Teste kojarzyło - tez zawsze był minusem.
Piotrze - wybacz - kolejna gafa... Chuck Billy jest jednym z NAJLEPSZYCH wokalistów w thrashu!!!! polecam n-ty raz "The Formation Of Damnation" - od strony wokalnej bardzo urozmaicona
Cytuj:
Dla mnie Testament to 3 liga thrashu, razem Keatorem i tego typu kapelami, robiacymi świetny hałas ale bez boskiego talentu. Anthrax to dla mnie 2 liga, a w pierwszej sa tylko 3 kapele.

((((((((((((((((((((((((((((
powiem tak - lubuję się we wszelkiego rodzaju klasyfikacjach, zabawach, rankingach praktycznie od 1988 roku, ale tak naprawdę w tym przypadku (i innych też) mówię uczciwie STOP!!! zbyt pochopnym jest wrzucać poszczególne kapele do podgatunków metalu (jak choćby pisanie, ze Metallica to thrash), zbyt daleko idącym jest też forsowanie sądów kto do jakiej ligi przynależy:))) (i nie chodzi o to,ze kazdy z nas będzie miał swoje i generalnie różne - mniej lub bardziej zdanie)
o co mi biega, mówimy thrash i mamy na myśli Metallikę... tyle,że tylko te z pierwszych 4 płyt, mówimy thrash i Megadeth - analogicznie... i tak dalej...
co do lig - tu byłbym jeszcze bardziej surowy, wypadałoby uściślać - za jaki okres... a nie za całokształt:)))) bo jak tu porównywać całą twórczośc Metalliki, Megadeth, Slayera, Testamentu i Exodusa??? nie za bardzo da się na tej samej płaszczyźnie
ja bym tak rzecz ujął... lata 80te plus 1990 rok - czyli wsio do 1990 roku włącznie
1. liga thrashu: Metka, Slayer, Megadeth, Exodus, Testament, Anthrax i Kreator... biorąc pod uwagę tak ilosć płyt, zasługi dla gatunku i popularność w latach 80.
2. liga: Death Angel, Dark Angel, Overkill, Nuclear Assault, Sepultura, Sodom, Destruction, Forbidden, Vio-lence
Cytuj:
jeśli chodzi o melodie to Megadeth jest poza zasięgiem reszty Big 4
masz tu na myśli działalność po 1992 roku? no Rudy ma spore szanse na wygraną, ale Metka i tak raczej górą:)))
Cytuj:
Trzeba było tak od razu, mniej by się człowiek denerwował, bo poziom herezji jakie tu się przewija przekracza czasami dopuszczalne normy
Piotrek jeszcze zdąży nadrobić pewne kwestie, wierzę w niego:)))