Cytuj:
Type O Negative - amerykańska grupa muzyczna wykonująca muzykę z pogranicza doom i gothic metalu.
Powstała w 1990 roku w Nowym Jorku. W 2010 roku po śmierci lidera Type O Negative - Petera Steele'a grupa została rozwiązana.
tyle wstępu
generalnie zabrakło mi tematu o nich, zwłaszcza że doczytałem się ciekawego newsa:
Cytuj:
The authorized biography of late CARNIVORE and TYPE O NEGATIVE frontman Peter Steele called "Soul On Fire" is in motion. Written by renowned metal journalist Jeff Wagner ("Mean Deviation: Four Decades Of Progressive Heavy Metal"), the book will be "a comprehensive investigation of [Peter's] life and music, supported by those who knew him best, written by a fan, for the fans."
napewno byłoby co czytać
jest to jedna z moich ulubionych kapel, pokochałem niemal od razu czyli od remiksu kawałka Blood & Fire z OST Mortal Kombat
nie to żebym jakoś specjalnie słuchał gotyku czy jakiś wyjących do księżyca panienek co to to nie
generalnie taki z nich gotyk jak Megadeth thrash na ostatniej płycie
drażni mnie to określenie ale co poradzić
w sumie gotyk/doom ale są też elementy hc czy thrashu (na debiucie słychać resztki Carnivore), dla każdego coś miłego
w każdym razie znacie lubicie ?
dam może coś na zachęte
kawałek z debiutu o sympatycznym tytule Gravitational Constant: G = 6.67 x 10-8 cm-3 gm-1 sec-2
http://www.youtube.com/watch?v=gVH2UFzQI7Y