Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 00:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Hunterfest 2009
PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 21:49 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
bez przesady? to ile mieliśmy w Polsce koncertów Metalliki albo Megadeth? czy chociażby Black Label Society? na palcach jednej ręki policzysz więc nie mów, że nie jest źle. Jakoś Niemcy potrafią sobie załatwić po pięć koncertów tych kapel rocznie.

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 21:56 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
ale tu nie chodzi o organizacje samą w sobie tylko o kase której po prostu u nas nie ma

ludzie boją sie inwestować w koncerty bo mogą na tym stracic, zreszta u nas nawet specjalnie nie ma stadionów czy wielkich hal, wiekszość jest jak nie w Chorzowie to w Spodku i długo długo nic

Hunterfest w sumie od zawsze jest pechowy, ja nie wiem kto to organizuje ale to jakiś idiota chyba jest skoro nie potrafi kompletnie nic załatwic a do festivalu został miesiac

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 21:59 
Psychotron
Awatar użytkownika

Dlatego my powinnismy sie zajac organizowaniem koncertow. Zespoly dostawalyby wodke, piwo i gorace towary. Z pewnoscia Lemmy czy AC/DC by przyjechali. ;)

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 22:02 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Boja się, że straciliby kasę? to skąd te tłumy na koncertach Metalliki? ;) albo na Ironach? gdyby tylko były organizowane to ludzie by szli tabunami na te koncerty.

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 22:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

a widzisz wlasnie to mylne pojecie jest nieco

przykład, był koncert Sodom u nas w jakieś dziurze i była afera ze ogranizator dał dupy, grali praktycznie za darmo dla garstki osób

koncert Depeche Mode z 2006 na którym byłem, stary koncert był na Legii i stadion powinien pękać od naporu ludzi a nie wiem czy było 60% :roll:

porażka normalnie, jasne Metallica czy Iron Maiden to duże kapele i zapełniaja stadiony ale zobacz kto ich słucha ? połowa stadionów to jakieś 14-letnie emo

głownie chodzi o popularność i kase, przecież gdyby Hunterfest wypalił byłby sukcesem, wystarczyło ze Motorhead odpadło to połowa ludzi stwierdziła ze nie jedzie a teraz grozi odwołanie festu -_-`

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 22:15 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Bo gdyby ktoś rzucił odpowiednio kapuchą to byłoby inaczej. Nie trzeba by było niczego odwoływać i jak częściej wypalałyby takie festy to chętniej by do nas Ci znani przyjeżdżali. A jak nawet tego nie umiemy sobie zorganizować to o czym tu marzyć. Wiadomo żeby ściągnąc tych najlepszych to potrzeba kasy.
Ale jak zaprasza się Sodom do jakiejś dziury to też trudno wymagać, że przyjdą stada. Gdyby grali w większym mieście to i reklama lepsza i więcej chętnych. Masz Warszawę gdzie na pewno przyszłoby sporo więcej ludzi. Albo Kraków czy Katowice.
Niby teraz w Krakowie będzie Down i to bardzo fajnie. Żałuję tylko, że nie mogę pojechać bo w poniedziałek ostatni egzamin... :(

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 16:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Ale jak zaprasza się Sodom do jakiejś dziury to też trudno wymagać, że przyjdą stada. Gdyby grali w większym mieście to i reklama lepsza i więcej chętnych.

ale o co kaman ? a Hunterfest to niby jest w wielomilionowej metropoli czy jak ?

Sodom był w dziurze ale to był fest z kilkoma dobrymi i dosyc znanymi kapelami, reklama jakaś tam była, przynajmniej w necie bo widziałem ale fest okazał sie totalną klapą

koncert mozna zrobic w totalnej dziurze ale trzeba umiec coś załatwic, nawet ostatnio znalazłem coś takiego:

Cytuj:
Zastanawialiście się kiedyś ile trzeba wyłożyć gotówki, aby zorganizować koncert Metalliki na własną rękę? Nie wy jedni. Calvin z radia ROCK 102 FM przeprowadził małe śledztwo, dzwoniąc do menedżera Metalliki i sugerując, że chce zaprosić zespół za własne pieniądze do Saskatoon w Kanadzie.

„Od miliona dwustu tysięcy do miliona trzystu tysięcy dolarów” odpowiada agent. Do tego należy dodać koszta obsługi i oświetlenia, co też nie musi oznaczać paru dolców, tylko raczej dziesiątki tysięcy. „Musisz mieć od cholery kasy, jeśli chcesz sam zorganizować koncert, nie licz na pomoc rządu, oni są bardzo podejrzliwi i bardzo niechętnie dofinansowują taką działalność. Nie lubię samorządów bo nie interesuje ich taka pomoc.”. Nasz bohater Calvin idzie w zaparte, że sam sfinansuje koncert, bo ma wielu wpływowych znajomych i dużo własnej gotówki. Agent odpowiada: „w takim razie dzwoń jak będziesz miał kasę, myślę, że razem z kosztami, przy czarnym scenariuszu i największych dodatkach musisz przygotować 1,5-1,6 miliona dolarów, kontaktujesz się z nami, podsyłamy ci umowę, przyjeżdżamy na miejsce, robimy oględziny obiektu, badając jakie przygotowania trzeba powziąć na rockowe show”.

tak wiec chodzi głownie o kase i o zdrowy rozsądek którego zabrakło kolesiom od Hunterfest ;)

Cytuj:
Oświadczenie
Witam wszystkich i na wstępie chciałbym bardzo przeprosić za zaistniałą sytuację. Powstało ogromne zamieszanie w związku z występem zespołów na tegorocznej edycji Hunter Fest. Niestety jestem odpowiedzialny za to zamieszanie i niestety popełniłem ogromny błąd doprowadzając do emisji billboardów, na których zostały umieszczone nazwy zespołów, których nie miałem prawa zamieszczać. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że błąd ten niszczy Festiwal.
Wczoraj byłem w Londynie na spotkaniu z Agencją reprezentującą interesy tych zespołów chcąc naprawić zaistniałą sytuację. Jaki obrót przybiorą sprawy dowiemy się w poniedziałek, gdy pojadę na kolejne spotkanie ratować to co zniszczyłem.

Mam ogromną prośbę abyście do poniedziałku wieczór wstrzymali się z kupnem biletów. W poniedziałek będziemy wiedzieli czy główna gwiazda festiwalu, a mianowicie zespół Motorhead wystąpi. Zapewniam, że jeżeli zespół nie zagra - Festiwal Hunter Fest 2008 będzie ostatnim jaki sie odbył

Z dniem 23 czerwca planowaliśmy zmienić cenę karnetów na 240zł oraz ruszyć ze sprzedażą biletów jednodniowych... W związku z zaistniałą sytuacją i tym, że w poniedziałek okaże sie, czy gramy dalej - termin zmiany ceny karnetów przeniesiemy na 30 czerwca. Dodatkowo, jako w pewnym sensie zadośćuczynienie za stres i nerwy w związku z moim nieprofesjonalnym zachowaniem wszyscy, którzy do dziś zakupili bilety otrzymają koszulkę z nadchodzącej edycji Festiwalu.

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam
Arek Michalski
A&M Agency

:lol: :lol: :lol:

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 19:43 
Psychotron
Awatar użytkownika

Chociaz tyle, ze umie przyznac sie do bledu. :P

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 20:15 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
a koszulki sa fuj i na pewno nie ma mojego rozmiaru xD
jak nie bedzie mtrhd to sru odpuszczamy :)
a jak nie bedize mtrhda to nie ma festivalu??:)??

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 17:37 
tak mowi organizator

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 23:30 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Podobno Motorhead będzie, wejdźcie na stronę festiwalu.

PostWysłany: Śro Lip 01, 2009 01:43 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Kod:
Po ostatnich zamieszaniach związanych z gwiazdami Hunter Fest potwierdzono ostatecznie przyjazd słynnej brytyjskiej grupy Motorhead. Na lotnisku w Szymanach koło Szczytna zagra także m.in. Machine Head. Wszystko na to wskazuje, że zabraknie za to Tarji Turunen, byłej wokalistki Nightwish.

6 edycja Hunter Fest odbędzie się w dniach 23-25 lipca. Motorhead dowodzony przez niestrudzonego Lemmy'ego wystąpi ostatniego dnia imprezy.

Jeszcze tylko dzisiaj można kupować karnety w promocyjnej cenie 200 zł. Od środy, 1 lipca, cena 3-dniowego karnetu wynosić będzie 240 zł.

Podczas trzech dni rockowego święta na lotnisku w Szymanach na dwóch dużych scenach wystąpi 30 wykonawców. Poza zagranicznymi gwiazdami (Motorhead i Machine Head) zagrają także Vader, Acid Drinkers, Flapjack, Lipali, Orbita Wiru, Votum oraz gospodarz imprezy Hunter.

Organizatorzy awizują także przyjazd Tarji Turunen, byłej wokalistki grupy Nightwish. Jednak na jej oficjalnej stronie możemy przeczytać komunikat, który zaprzecza, by Tarja miała wystąpić w Szymanach. "Jej imię i zdjęcie zostało wykorzystane bez uzgodnienia" - czytamy.

Każdego dnia wystąpi po 6 młodych zespołów wybranych z nadesłanych zgłoszeń. Oprócz 2 grających na przemian scen będzie można pobawić się w namiocie DJ oraz poszaleć w Extreme Zone.

Dostępne będą stoiska z oficjalnymi gadżetami, koszulkami, bluzami i płytami występujących zespołów. Ponadto dla uczestników będzie dostępne bezpłatne pole namiotowe oraz płatny parking dla samochodów i motocykli. Piesi uczestnicy imprezy będą mogli dojechać ze stacji PKP/PKS w Szczytnie specjalnymi autobusami.

na dobrą sprawe powinni odwołać cały fest jak dla mnie, komedyja i zal.pl

PostWysłany: Śro Lip 01, 2009 08:10 
to ciekawy jestem po co to rozpiżdżac na 3 dni jak 2 'gwiazdy'

PostWysłany: Śro Lip 01, 2009 22:21 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

wstępna rozpiska

http://hunter.nazwa.pl/hunterfest/image ... w_1_07.pdf

Cytuj:
Podajemy wstępny Line Up. Jak z niego wynika w ciągu najbliższych dni podamy jeszcze 5 zespołów które zagrają jako gwiazdy festiwalu oraz 11 zespołów wybranych z nadesłanych zgłoszeń. Tak aby podtrzymać dreszczyk emocji jedną z gwiazd podamy już jutro oraz 3 wybrane zespoły ze zgłoszeń.
Dziś potwierdzamy udział warszawskiego At The Lake który dał rewelacyjny koncert na tegorocznych Ursynaliach w Warszawie a występ ich został bardzo dobrze przyjęty.
Przypominamy że od dziś dostępne są bilety na poszczególne dni w cenie 120zł za 23 i 24 lipca oraz 150zł za 25 lipca. Od dziś zmieniła sie cena karnetu na 240zł.

no no ciekawe kto zagra

EDIT:

Cytuj:
Z wielką przyjemnością potwierdzamy udział kolejnej zagranicznej gwiazdy festiwalu Hunter Fest - zespół Funeral For A Friend. Kapela pochodzi z Walii i gra muzykę często określaną jako post-hardcore lub screamo. Zespół już dwukrotnie prezentował sie polskiej publiczności, rewelacyjnie przyjęty rok temu na Union of Rock w Węgorzewie ale również poprzedzając jeden z koncertów Iron Maiden!! Funeral wystąpi 2 dnia imprezy t.j. 24 lipca.

Przedstawiamy też pierwsze zespoły wybrane z nadesłanych zgłoszeń: Neuronia, Formacja In, S.O.U.L., Sickroom oraz na koniec jeszcze jedna polska gwiazda KAATAKILLA.
Kaatakilla jest doskonale już znana bywalcom Hunter Fest'u.

kolejne kapele wkrótce mają byc znane

jak dla mnie porażka :P

no coś im sie udało ;)

Cytuj:
Tak jak zapowiadaliśmy wczoraj, że dziś kolejny wspaniały news.
23 lipca wystąpi ARCH ENEMY. Będzie to ich pierwszy występ w Polsce! Styl zespołu określany jest jako melodic death metal:) W skład zespołu oprócz charyzmatycznej wokalistki Angeli Gossow wchodzą muzycy legendarnego Carcass. Oj będzie sie działo:)

kolejna gwiazdą bedzie Epica :lol:

Cytuj:
EPICA - to kolejna kapela która odwiedzi Hunter Fest. Zagrają 23 lipca. Epica to holenderski zespół, wykonujący połączenie gotyckiego i symfonicznego metalu, mistrzowsko łącząc takie przeciwności jak zwiewny damski wokal Simone Simons z brutalnością gitarowych riffów, czy superszybką perkusję z unoszącą się wielowarstwową słodyczą orkiestrowych smyczków i klawiszy. Epica zagra w Polsce po raz trzeci.

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 21:09 
dupa dupa dupa dupa :( ogolnie nie ma po co jechac IMO

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 13:04 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

eeeetam bez przesady

Motorhead, Machine Head, Arch Enemy, Vader oraz Acid to marki na które jednak warto iść

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 20:47 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
na dobra sprawe znam z tego tu tylko 1 płyte motorheada

PostWysłany: Pią Lip 10, 2009 13:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

sprawy przybrały nieoczekiwany obrót ;)

Cytuj:
TIAMAT to kolejna i ostatnia już gwiazda tegorocznej edycji Hunter Fest. Zespół pochodzi ze Szwecji a powstał w 1988 roku. Początki kapeli to death metal, trash. CD pt. "Clouds" i "Wildhoney" (uważane za najważniejsze w dyskografii zespołu) to melodyjny gothic/doom metal z elementami death metalu. Na kolejnych płytach Tiamat zmienił styl na bardziej rockowy, nie zapominając jednak o swoich muzycznych korzeniach. Tiamat zagra 24 lipca.

Ponadto chcemy jeszcze raz przypomnieć, że na Hunter Fest 2009 nie zabraknie Tarji Turunen www.tarjaturunen.com Wokalistka znana z najbardziej kultowych płyt Nightwish wystąpi 25 lipca czyli tego samego dnia co Motorhead. Na jej koncertowej set liscie nie zabraknie hitu "Nemo".

czyli wypadło tylko In Flames jeśli chodzi o plakat ;)

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 00:55 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

tak wiem ze post pod postem ale musze :lol:

Cytuj:
Informowaliśmy wcześniej, że gwiazdy festiwalu "Hunterfest 2009" odwołują swoje występy. Na imprezie nie pojawią się Arch Enemy, Epica i Machine Head. Teraz do tej grupy dołączył Tiamat.

Agent zespołu, Nick Peel, poinformował: "W wyniku niezapłacenia depozytu przez organizatora, a także z powodu oszustw i kłamstw polskiego promotora, koncert Tiamat zostaje odwołany".

Nick Peel reprezentuje również grupę Epica i potwierdza, że dokładnie z tych samych przyczyn występ tej formacji nie dojdzie do skutku.

:lol: :lol: :lol:

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 10:22 
nie ma co sie smiac... to po prostu żenada :roll:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości