Maciej napisał(a):
Ale jak zaprasza się Sodom do jakiejś dziury to też trudno wymagać, że przyjdą stada. Gdyby grali w większym mieście to i reklama lepsza i więcej chętnych.
ale o co kaman ? a Hunterfest to niby jest w wielomilionowej metropoli czy jak ?
Sodom był w dziurze ale to był fest z kilkoma dobrymi i dosyc znanymi kapelami, reklama jakaś tam była, przynajmniej w necie bo widziałem ale fest okazał sie totalną klapą
koncert mozna zrobic w totalnej dziurze ale trzeba umiec coś załatwic, nawet ostatnio znalazłem coś takiego:
Cytuj:
Zastanawialiście się kiedyś ile trzeba wyłożyć gotówki, aby zorganizować koncert Metalliki na własną rękę? Nie wy jedni. Calvin z radia ROCK 102 FM przeprowadził małe śledztwo, dzwoniąc do menedżera Metalliki i sugerując, że chce zaprosić zespół za własne pieniądze do Saskatoon w Kanadzie.
„Od miliona dwustu tysięcy do miliona trzystu tysięcy dolarów” odpowiada agent. Do tego należy dodać koszta obsługi i oświetlenia, co też nie musi oznaczać paru dolców, tylko raczej dziesiątki tysięcy. „Musisz mieć od cholery kasy, jeśli chcesz sam zorganizować koncert, nie licz na pomoc rządu, oni są bardzo podejrzliwi i bardzo niechętnie dofinansowują taką działalność. Nie lubię samorządów bo nie interesuje ich taka pomoc.”. Nasz bohater Calvin idzie w zaparte, że sam sfinansuje koncert, bo ma wielu wpływowych znajomych i dużo własnej gotówki. Agent odpowiada: „w takim razie dzwoń jak będziesz miał kasę, myślę, że razem z kosztami, przy czarnym scenariuszu i największych dodatkach musisz przygotować 1,5-1,6 miliona dolarów, kontaktujesz się z nami, podsyłamy ci umowę, przyjeżdżamy na miejsce, robimy oględziny obiektu, badając jakie przygotowania trzeba powziąć na rockowe show”.
tak wiec chodzi głownie o kase i o zdrowy rozsądek którego zabrakło kolesiom od Hunterfest
Cytuj:
Oświadczenie
Witam wszystkich i na wstępie chciałbym bardzo przeprosić za zaistniałą sytuację. Powstało ogromne zamieszanie w związku z występem zespołów na tegorocznej edycji Hunter Fest. Niestety jestem odpowiedzialny za to zamieszanie i niestety popełniłem ogromny błąd doprowadzając do emisji billboardów, na których zostały umieszczone nazwy zespołów, których nie miałem prawa zamieszczać. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że błąd ten niszczy Festiwal.
Wczoraj byłem w Londynie na spotkaniu z Agencją reprezentującą interesy tych zespołów chcąc naprawić zaistniałą sytuację. Jaki obrót przybiorą sprawy dowiemy się w poniedziałek, gdy pojadę na kolejne spotkanie ratować to co zniszczyłem.
Mam ogromną prośbę abyście do poniedziałku wieczór wstrzymali się z kupnem biletów. W poniedziałek będziemy wiedzieli czy główna gwiazda festiwalu, a mianowicie zespół Motorhead wystąpi. Zapewniam, że jeżeli zespół nie zagra - Festiwal Hunter Fest 2008 będzie ostatnim jaki sie odbył
Z dniem 23 czerwca planowaliśmy zmienić cenę karnetów na 240zł oraz ruszyć ze sprzedażą biletów jednodniowych... W związku z zaistniałą sytuacją i tym, że w poniedziałek okaże sie, czy gramy dalej - termin zmiany ceny karnetów przeniesiemy na 30 czerwca. Dodatkowo, jako w pewnym sensie zadośćuczynienie za stres i nerwy w związku z moim nieprofesjonalnym zachowaniem wszyscy, którzy do dziś zakupili bilety otrzymają koszulkę z nadchodzącej edycji Festiwalu.
Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam
Arek Michalski
A&M Agency