Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 00:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 11:16 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Taa... :D
Gdyby nie nasze spotkanie, to by nie było to samo :)

A sam koncert...
Też mam jeszcze problem, żeby ogarnąć myśli :)
Setlist oczywiście ten sam co miał być, ale co tam - nawet przy takim "R'n'R Train" miałem ciary jak tylko zabrzmiał chwilę po tym jak przedarliśmy się z Mateuszem w ostatniej chwili na nasz sektor :)
Poza tym było wszystko to, bez czego żaden koncert AC/DC po prostu nie mógłby się obejść - był dzwon na Hells Bells, były armaty w czasie "For Those...", była wielka dmuchana Rosie, Striptiz Angusa a także jego solówka i rażenie prądem. To tego fajna sceneria z tym dymiącym pociągiem.
Byłem też pod dużym wrażeniem kondycji Angusa i Briana. Kurde, przecież to już są stare dziadki, a dalej chce im się chcieć robić taki show :) Wielki szacun za to dla nich.
Pod tym względm było dużo lepiej niż się spodziewałem :)
Jeśli chodzi natomiast o jakieś minusy, to niezbyt podobała mi się akustyka. Nie wiem czy coś z moją subiektywną percepcją słuchową jest nie tak, ale coś mi jedak nie do końca grało. Miałem wrażenie, że słabo słychać Angusa na tle reszty zespołu i ogólnie mogło być kilka decybeli głośniej. Od zespołu takiego kalibru jak AC/DC można było chyba oczekiwać większego profesjonalizmu. Takiego, że mucha nie siada...
Brianowi też trochę siadał głos pod koniec, a w czasie Thunderstuck słabo wyciągał ;)
Ale co tam, i tak było super! :)

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 11:18 
Rattlehead

MartiFromHell napisał(a):
Pozdrawaiam Białka, czadowe słodkie bułki:D

Na zdrowie! :D
Cytuj:
to kto mi powie jaki był set?

Setlistę masz kilka postów wyżej ;)

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 11:23 
Moderator
Awatar użytkownika

Mateusz-rozbieżnośc zamków niech będzie z Toba:)

:lol:
ch no i przede wszystkim OGROMNE podziękowania dla Mroziaka! Jestesmy BARDZO BARDZO wdzięczni!:*

Oj tak, zdecydowanie, ZŁOTY GOŚĆ :D

to kto mi powie jaki był set?

1.Rock N' Roll Train
2.Hell Ain't a Bad Place to Be
3.Back in Black
4.Big Jack
5.Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6.Shot Down in Flames
7.Thunderstruck
8.Black Ice
9.The Jack
10.Hells Bells
11.Shoot to Thrill
12.War Machine
13.High Voltage
14.You Shook Me All Night Long
15.T.N.T.
16.Whole Lotta Rosie
17.Let There Be Rock

Encore:
18.Highway to Hell
19.For Those About to Rock

Później nawiążę do wypowiedzi Bialko, bo muszę spadać :D

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 17:11 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
cos słabe te wasze relacje :P

wiec zacznijmy od poczatku

1. DOJAZD
jak wspomniałem kilka postów wyżej w czwartek pracowałem i miałem nadzieje być na koncercie po 17 ale niezupełnie tak sie stało ;)
dopiero o 17:30 spotkałem sie z kumplem, potem musielismy dotrzeć po jego siostre (2 piwka po drodze) i jej chłopaka, potem pojechalismy do centrum po reszte ekipy (razem z 10 osób) i tak wsiedliśmy do autobusu koncertowego, oczywiście godziny szczytu + 65 tysiecy ludzi (dane z wyborczej) idących na koncert na mieście był cholerny korek :roll: no cóż, wiec pod lidlem stojąc w korku postanowilismy otworzyc dzwi recznie i pójść z buta, za naszym przykładem poszli inni wiec autobusy zrobiły sie puste i setki ludzi szły w strone bemowa :D jako że wysiedliśmy pod Lidlem stwierdzilismy ze kupimy piwo, mielismy kupić 2 zgrzewki ale na szczescie wzieliśmy tylko jedna Carlsberga (gdybyśmy wzieli druga trza byłoby ją oddać lub wyrzucic bo ledwo zdąrzylismy wypić jedną) i poszlismy w strone Bemowa, szlismy chyba z godzine (nogi mnie bolą do tej pory), przy okazji zachaczylismy na stacje benzynową bo komuś zabrakło fajek to przy okazji wzielismy małą wódeczke ;)
kiedy tak sobie szliśmy i krylismy browary przez policją daleko przed nami ukazała sie mała scena, na szczescie na bramkach poszło szybko i gładko, zero fiskania, szybkie lukniecie na bilet i umazanie go markerem i tyle :D potem jeszcze poszlismy sobie kupic żarcie bo wiekszość była prosto z roboty, oczywiście jedliśmy biegiem ponieważ dochodziła 21 :P
potem dosłownie bieglismy do sceny aby zajać najlepsze miejsca, oczywiscie wczesniej sie zgubilismy :P po drobnych problemach logistycznych znalezlismy wejscie pod scene (byliśmy z prawej), jako że było przed samym koncertem było w pyte ludzi przez co miejscówki mieliśmy dosyć srednie (bedzie widać na filmikach), ledwo stanelismy, 2 oddechy, 10 sekund i leci RnR Train :D

2. KONCERT
jak wspomniałem set tradycyjny, koncert super, bialko w sumie wszystko napisał co było więc sie nie bede powtarzał ;) dodam tylko że też miałem lekkie problemy z brzmieniem, wokal był dla mnie nieco za cicho i sie zlewał z gitarą Angusa, zwłaszcza na poczatku, nawet nie poznałem kilku kawałków ;)
co do minusów bym jeszcze dodał dość słabą publike :roll: to był chyba mój najgorszy koncert pod tym wzgłedem :roll: było dużo cudzoziemców oraz przypadkowych osób które tam poszły dla kogoś do towarzystwa :roll:

bialko nie było za cicho ponieważ koncert było słychać w kilku dzielnicach :D

3. POWRÓT
tragedia :lol: liczylem ze bede w domu koło 24 a sie okazało ze o tej godzinie to ja dopiero doszedłem do carefura :lol: z 10 osób zostało nas 4, z megafonów gadali że tramwaje nie chodzą, totalna pomyłka jak na tyle ludzi :!: oczywiscie zostały autobusy ale wszystkie pełne po sam dach, kupa samochodów nie wiadomo gdzie iść bo wszędzie korki :roll:
no to se poszlismy z buta kilka przystanków do MCdonalda (oczywiście był pełny bo brzegi), zjedlismy sobie po frytce, łyk coli i w droge, stwierdziliśmy ze nie ma co sie ładować w korki wiec wsiedliśmy w autobus ale w zupełnie inną strone :D pojechaliśmy na jakieś "Koło" cokolwiek to jest i gdzie :lol: tam zaraz po wyjsciu zatrzymalismy taksówke na swiatłach, pojechalismy do mieszkania siostry kumpla, tam jeszcze do sklepu po piwko i samochodem do domu, w domu bylem o 1:40 w nocy :D

wiec generalnie to tyle, oczywiście zdjęc nie mam bo mają je inni wiec musze czekać ale mam swoje filmiki które niedługo wrzuce na YT mam 7 kawałków około 40 minut, oczywiście lepiej słychać niż widać ale zawsze jakaś pamiątka ;)

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 10:28 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Zulek, a mieliscie GC czy plyte ? ;d

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 10:31 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
z pamiatek mam przytrzasnieta dlon a taxi chyba zlapalismy na przystanku. wydaje mi sie ze machnelam noga.
Mroziak ma baaaaaardzo ladna siostre;)

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 12:22 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

artek_4 napisał(a):
Zulek, a mieliscie GC czy plyte ? ;d

płyta nr.1 czyli po twojemu golden ;)

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 18:51 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ełk
Kurna, szkoda, że mie tam nie było, jak ogladam filmiki na YT to nie mogę wyjść z podziwu

Wiecie, moze, czy to bedzie gdzieś emitowane jakis dobry video bootleg czy cos?COKOLWIEK! D

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 15:11 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
nawet przy takim "R'n'R Train" miałem ciary jak tylko zabrzmiał chwilę po tym jak przedarliśmy się z Mateuszem w ostatniej chwili na nasz sektor :)

Hehehe, taaa, ciekawa sytuacja z tym wejściem ;)
Zgodzę się, że nawet przy "R'n'R Train" dostałem ciarek. W ogóle nie spodziewałem się, że utwór z nowej płyty w jakiś sposób wzbudzi we mnie emocje, ale jednak okazało się inaczej.
bialkomat napisał(a):
Poza tym było wszystko to, bez czego żaden koncert AC/DC po prostu nie mógłby się obejść - był dzwon na Hells Bells, były armaty w czasie "For Those...", była wielka dmuchana Rosie, Striptiz Angusa a także jego solówka i rażenie prądem. To tego fajna sceneria z tym dymiącym pociągiem.

Tak! Świetnie było zobaczyć to wszystko na żywo. Natychmiastowo coś drga w sercu. Ciężko opisać wszystkie odczucia... :)
bialkomat napisał(a):
Byłem też pod dużym wrażeniem kondycji Angusa i Briana. Kurde, przecież to już są stare dziadki, a dalej chce im się chcieć robić taki show :) Wielki szacun za to dla nich.

Ponownie potwierdzam, choć o ile spodziewałem się po Brianie dobrej formy, to wobec Angusa nie miałem "wymagań", no i ponownie takie miłe zaskoczenie. Był w wyjątkowo dobrej kondycji i włosy takie jakby dłuższe... ;)
bialkomat napisał(a):
Jeśli chodzi natomiast o jakieś minusy, to niezbyt podobała mi się akustyka. Nie wiem czy coś z moją subiektywną percepcją słuchową jest nie tak, ale coś mi jedak nie do końca grało. Miałem wrażenie, że słabo słychać Angusa na tle reszty zespołu i ogólnie mogło być kilka decybeli głośniej. Od zespołu takiego kalibru jak AC/DC można było chyba oczekiwać większego profesjonalizmu. Takiego, że mucha nie siada...
Brianowi też trochę siadał głos pod koniec, a w czasie Thunderstuck słabo wyciągał ;)

Ja odniosłem wrażenie, że wokal był za cicho.

Dodam jeszcze, że publika mogła się lepiej bawić. Czasem nie czułem odpowiedniego entuzjazmu i aż mi było głupio samemu japę drzeć, ale ogólnie było świetnie, atmosfera dopisała !

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 15:19 
Rattlehead

mateusz napisał(a):
Był w wyjątkowo dobrej kondycji i włosy takie jakby dłuższe...

Dokładnie. W krótkich zdecydowanie nie było mu do twarzy :)
Cytuj:
Dodam jeszcze, że publika mogła się lepiej bawić. Czasem nie czułem odpowiedniego entuzjazmu i aż mi było głupio samemu japę drzeć

Tak, też odniosłem takie wrażenie.
Ale zupełnie sam przecież nie byłeś.. ;)

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 15:29 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Ale zupełnie sam przecież nie byłeś.. ;)

Całe szczęście :D

Aaaaa, w ogóle pod koniec mnie tak przysuszyło, że nie mogłem wytrzymać. Koniecznie muszą być jakieś napoje pod ręką w takich sytuacjach :D Jak się dopadłem do tej coli, to czułem, że wracam do życia, ledwo ślinę przełykałem...

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 16:02 
Head Crusher

A macie może jakies pamiatkowe foty?

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 17:01 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):

ja osobiście fotek nie mam (poza jedną) ale ekipa ma wiec musze wysępić a to pewnie troche potrwa :roll:

ale zapraszam do ogladania filmików :D

Rock N' Roll Train
http://www.youtube.com/watch?v=JX0PL9ZNHlU
Hell Ain't a Bad Place to Be
http://www.youtube.com/watch?v=PlgFXmsIy-g
Big Jack
http://www.youtube.com/watch?v=bacGNULf0aQ
Black Ice
http://www.youtube.com/watch?v=7MPAP3e7RzA
High Voltage
http://www.youtube.com/watch?v=uo0dPgG6-HM
Let There Be Rock
part 1 http://www.youtube.com/watch?v=q2mNoHkoMu0
part 2 http://www.youtube.com/watch?v=8xtTx07i9Jo
Highway to Hell
http://www.youtube.com/watch?v=zs8iVcec4XQ

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 17:13 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):

No właśnie nie postaraliśmy się ;)

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 17:34 
Rattlehead

mateusz napisał(a):
Aaaaa, w ogóle pod koniec mnie tak przysuszyło, że nie mogłem wytrzymać. Koniecznie muszą być jakieś napoje pod ręką w takich sytuacjach :D Jak się dopadłem do tej coli, to czułem, że wracam do życia, ledwo ślinę przełykałem...

Taa, to jest właśnie minus koncertów, że na bramce zakoszą ci wszystkie butelki z piciem i potem zdychasz. Wprawdzie na terenie koncertu są punkty z piwem, ale przecież nie pójdziesz w tłum z plastikowym kubkiem, a pustynie w gardle masz po każdym utworze.
Z kolei w stoiskach z napojami typu cola, sprzedają tylko butelki 0,5-litrowe i wyrzucają nakrętkę, żebyś od razu wypił. Paranoja.
mateusz napisał(a):
Yer Blue napisał(a):

No właśnie nie postaraliśmy się ;)

Właśnie, przed koncertem mogliśmy się jakoś zgrać, co by ktoś z nas wziął jakiś aparacik i byłaby pamiątka.
Ja właściwie od czasu upowrzechnienia internetu przestałem zabierać aparat na koncerty, bo i tak potem wszystko jest w necie.

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 17:42 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Ja właściwie od czasu upowrzechnienia internetu przestałem zabierać aparat na koncerty, bo i tak potem wszystko jest w necie.

wystarczy telefon ;)

ogladac i komentować filmiki ;)

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 17:44 
Rattlehead

Żułek napisał(a):
wystarczy telefon ;)

Zdziwiłbys się, jak byś zobaczył jaki mam telefon ;)

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 17:58 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
ogladac i komentować filmiki ;)

Napiszę tak-dobra jakość, mało widać :D ;)
bialkomat napisał(a):
Taa, to jest właśnie minus koncertów, że na bramce zakoszą ci wszystkie butelki z piciem i potem zdychasz. Wprawdzie na terenie koncertu są punkty z piwem, ale przecież nie pójdziesz w tłum z plastikowym kubkiem, a pustynie w gardle masz po każdym utworze.
Z kolei w stoiskach z napojami typu cola, sprzedają tylko butelki 0,5-litrowe i wyrzucają nakrętkę, żebyś od razu wypił. Paranoja.

No właśnie, trochę to popieprzone. Będę kopał najwyżej w ziemi w poszukiwaniu wody ;)

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 18:02 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Dlatego ja na duże koncerty noszę zapasowe nakrętki. Oni mi butelkę odkręcają a ja odchodzę kilka kroków i sam sobie zakręcam :lol:

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 18:06 
Rattlehead

fiXXXer_85 napisał(a):
Dlatego ja na duże koncerty noszę zapasowe nakrętki. Oni mi butelkę odkręcają a ja odchodzę kilka kroków i sam sobie zakręcam :lol:

:idea:
Hehe, dobre. :)
No trza se będzie jakoś radzić.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości