Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 12:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 00:41 
Moderator
Awatar użytkownika

Dave o nowym albumie:

Cytuj:
Mamy nagrane 11 kawałków. Chcemy dać wytwórni 13 [wkróce mają ogłosić, z kim podpisali kontrakt - red.], bo wiesz, B-sides i wydania japońskie i tego typu dziwne rzeczy. Więc prawie mamy to wszystko już za sobą. Jestem podekscytowany tą [nową] muzyką.
David Ellefson to jeden z tych ludzi, którzy są jak barometr w zespole. Gdy spytasz mnie, nigdy nie dowiesz się, co z tego wyjdzie, ale jak spytasz Davida Ellefsona, to tak jakby czytał skądś wszystkie składniki, bo zawsze trafia w sedno. Powiedział jakimś ludziom jednego dnia, że ten materiał przypomina ‘Killing Is My Business… and Business Is Good!, nieco z tych rzeczy – naprawdę mrocznych, naprawdę ciężkich i szybkich rzeczy. Tzn., ja nie sądzę, żeby to było aż tak szybkie i ciężkie co ‘Killing’, jak na moje, ale Junior to świetny barometr – kiepskie porównanie, ale widzi, co się wyprawia.

http://www.youtube.com/watch?v=vegZSnnyKxk

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 07:51 
Psychotron
Awatar użytkownika

Dupa, a my tu oczekiwaliśmy max. 9 kawałków w starym stylu...

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 09:33 
Angry Again
Awatar użytkownika

Dwie dupy, jak nie masz nic sensownego do napisania, zamilcz, proszę.
Niech wypuszczą choć jeden kawałek, to będzie można cokolwiek powiedzieć, co tym razem Davidy zrobili ;) .

Image

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 09:50 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ja również wolę, jak już Mateusz wspominał wcześniej, starą formułę albumów. Mniej kawałków, ale za to dłuższych i każdy kawałek coś wnosił. Nie to co teraz, zespoły wpieprzają 15 krótkich kawałków z czego wiele to jakieś zapychacze. ;)

Może okładką będzie nawiązywała do naszego ulubionego tytułu "Dance in the Rain" a na okładce będzie tańczący Vic :D

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 13:00 
Psychotron
Awatar użytkownika

Burzum, napisałem swoją opinie do tego wyżej...Nie moja wina że nie zrozumiałeś, ale wytłumaczę. Płyta miała być w ''starym stylu'', te filmiki tak nie brzmią, a lista utworów taka jak w 13...nasze nadzieje zostały utracone.
Może będzie parę zapychaczy, ale może skombinują się na płytcke jakieś sensowne numery.
A o okładce Dance in...nawet nie wspominajcie, bo jeszcze wykrakacie. Oby tylko nie było gniota, w stylu 13.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 13:15 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
Nie wiem co Wy chcecie od okładki 13. Była niezła.

A może tym razem zaskoczą nas czymś takim? Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie okładki bez Vica ;)

Image

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 13:22 
Psychotron
Awatar użytkownika

Nie była ŚWIETNA, ujdzie, ale wole coś w innym stylu :P ;). Co do tej fotki, na prawde fajne....ale na jakiś Grejtest Hits ;). Vice ze wszystkich płyt, singlów itd., fajnie się prezentują, ale bardziej na składankę.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 13:27 
Moderator
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
Płyta miała być w ''starym stylu'', te filmiki tak nie brzmią, a lista utworów taka jak w 13...nasze nadzieje zostały utracone.

A kto powiedział, że miała być w starym stylu ? Z filmików nic sensownego nie wynika, bo niewiele na nich słychać. Dowiedzieliśmy się jedynie, że jeden z riffów jest podobny do tego z Never Dead.
Jakie "nasze nadzieje" ? Nie wypowiadaj się za wszystkich. To, że ja i jeszcze chyba ze trzech użytkowników napisaliśmy (ty pewnie napisałeś tak dlatego, bo inni tak napisali i uznałeś to za zajebiście undergroundowy pogląd), że fajnie by było gdyby na płycie znalazło się jakieś 8-9 utworów, to nie znaczy, że myśli tak całe forum. Tym bardziej nie świadczy to o tym, że album miał być w "starym stylu". Może ktoś liczy nawet na 20 kompozycji.
Poza tym, Dave powiedział, że chcą dać wytwórni 13 utworów, a nie, że na płycie będzie tyle materiału. Będą musieli uzupełnić o dodatkowy kawałek wydanie japońskie itd. Łatwo się domyślić, że na regularnym wydawnictwie znajdzie się max 11 kawałków. I to, że będzie ich więcej niż 8 czy 9 nie świadczy zaraz o tym, że płyta wypadnie gorzej. Może wszystkie utwory okażą się świetne. Pójdź ty w końcu po rozum do głowy, bo kompromitujesz się każdą swoją wypowiedzią.
Nie dziw się, że Burzum się przypieprza. Reaguje na twój brak wyobraźni. Nic mu za to nie grozi, w przeciwieństwie do ciebie.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 13:32 
Angry Again
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
Płyta miała być w ''starym stylu'', te filmiki tak nie brzmią

Komentować, nie komentować? Komentować... Filmiki tak nie brzmią.Tiaaaa, a jak brzmią? Nie odpowiadaj, juz ci napisze, nijak, bo gówno na nich słychać i jest tam muzyki tyle co kot napłakał.
Dawid napisał(a):
a lista utworów taka jak w 13...

Straszne :shock: , dobrze, że nie tyle co na Load bo to dopiero oznaczałoby złą płytę.
Dawid napisał(a):
A o okładce Dance in...nawet nie wspominajcie, bo jeszcze wykrakacie.

Nie wie o czym jest piosenka, nie widział choćby skrawka tekstu, ale narzeka :lol: .
Dawid napisał(a):
Oby tylko nie było gniota, w stylu 13.

Okładka była genialna, tylko wykonanie tragiczne, ale dla ciebie to ciężkie do zrozumienia.

Edit: Jak widzę z Mateuszem zgadzamy się w 100% :mrgreen:

Image

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 13:36 
Psychotron
Awatar użytkownika

Oj tam, snujemy tylko domysły :P.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 13:39 
Moderator
Awatar użytkownika

Mój domysł jest taki, że otrzymujesz warna numer 1. Jeszcze 2 i wykluczam cię z forum. Koniec ze zbędnym pierdoleniem. Nie rozumiesz po dobroci, więc czas najwyższy zastosować metody radykalne.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 14:09 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
Cytuj:
Koniec ze zbędnym pierdoleniem.

Nie chcę się wtrącać zbytnio do sytuacji ale jak dla mnie kolega Dawid zachowuje się jak klasyczny nabijacz postów. Jak by trwał jakiś wyścig i chciał by mieć więcej na liczniku. Albo co grosza - chce za wszelką cenę zabłysnąć.

Tylko, że nie zabłyśnie ciągłym dopisywaniem czegokolwiek do każdego napisanego wcześniej posta. Jeśli chce czymś zabłysnąć to niech wniesie coś nowego. Jakąś informację, myśl. Ja widzę tylko ciągłe jednolinijkowce nie wnoszące nic do dyskusji. A jeśli już to niewiele.

Zawsze wyznawałem strategię, że jeśli nie mam nic do dodania to obserwuję dyskusję, ewentualnie zadam pytanie. Po co zaśmiecać forum bzdetami?

Kolego ogarnij się i weź sobie do serca słowa innych użytkowników bo albo Cię wyrzucą albo wszyscy dodadzą do ignorowanych i Twoje wypociny nie będą widoczne a co za tym idzie będziesz pisał sam do siebie. Jeszcze inną opcją jest to, że dzięki Tobie inni się zniechęcą i przestaną tu zaglądać Ci, którzy faktycznie mają coś do dodania. I zrobi się jałowo.

Image

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 14:14 
Moderator
Awatar użytkownika

Pełna zgoda, Rozwajler. Stąd też warn (jak Szczepan da Ci się pogrzebać na forum i głównej, to zobacz czy będzie można ustawić w opcjach tak aby warna widzieli wszyscy użytkownicy, a nie tylko ten, który go otrzymał. Oby Szczpean się dziś pojawił :) ).

Poza tym, wracamy ściśle do tematu. Rozwodzenie się o tej okładce, to już też trochę przegięcie.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 14:20 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
troszke sie wam temat rozjechal w rózne strony ;)
git ;) ja nic nie pisze bo nie ma o czym ;)
jestem zdania że co za dużo Viców na okładce to nie zdrowo ;)
jeśli chodzi o mnie to Vic jednak być powinien (nie koniecznie na froncie) ale chciałbym po prostu dobry cover a nie jak ostatnie bazgroły ;)

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 17:11 
Head Crusher

Ja tam chciałbym jak najwięcej kawałkow na nowej płycie. Megadeth nagrywa raczej krótkie numery wiec 8 na jednej płycie w ich przypadku to byłoby jakieś 35 minut muzyki. Czułbym straszny niedosyt.
A to czy płyta będzie trzymała poziom, czy bedzie wyrównana to i tak zalezy od potencjału zespołu, nie od statystyk.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 18:12 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
troszke sie wam temat rozjechal w rózne strony ;)
git ;) ja nic nie pisze bo nie ma o czym ;)
jestem zdania że co za dużo Viców na okładce to nie zdrowo ;)
jeśli chodzi o mnie to Vic jednak być powinien (nie koniecznie na froncie) ale chciałbym po prostu dobry cover a nie jak ostatnie bazgroły ;)

No co Ty Żułek, im więcej Vic'ów tym lepiej! Propozycja Rozwajlera wręcz genialna :D

Yer Blue napisał(a):
Ja tam chciałbym jak najwięcej kawałkow na nowej płycie. Megadeth nagrywa raczej krótkie numery wiec 8 na jednej płycie w ich przypadku to byłoby jakieś 35 minut muzyki. Czułbym straszny niedosyt.
A to czy płyta będzie trzymała poziom, czy bedzie wyrównana to i tak zalezy od potencjału zespołu, nie od statystyk.

Nie wiem Yer Blue jak Ty i reszta, ale dla mnie gdyby nowa płyta miała poziom ostatniego albumu Testamentu (Dark Roots of the Earth jakby ktoś pozwolił sobie nie wiedzieć) byłbym zdecydowanie zadowolony. Nie chce tu uskuteczniać bezpośrednich porównań :P

Poza tym 13 kawałków oddane do wytwórni, ile z nich trafi na album - nie wiadomo. Ile z nich trafi jako bonusy dla Japońców - nie wiadomo. Ile by ich nie było, nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki aby było jak najlepsze :)

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 21:45 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Więc szansa na Deluxe edition albo jakiś bonus do zamówienia przedpremierowego rośnie
Swoja droga ciekawe dlaczego ukrywają z kim podpisali kontrakt płytowy

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 22:14 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yer Blue napisał(a):

Ale rozchodzi się właśnie o to, aby zespół odszedł łaskawie od tej konwencji i nagrał mniej utworów, ale za to dłuższych, ciekawszych, bardziej dopracowanych, bez wypełniaczy na albumie. Przynajmniej tego bym sobie osobiście życzył, ale jak będzie - zobaczymy.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 23:25 
Warhorse
Awatar użytkownika

Ja bym chciał, żeby to brzmienie płyty nie było takie jak na Endgame i Thirteen.Bo tam to brzmi jakby maszyny grały, nie ludzie.

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 23:27 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Argo napisał(a):
Więc szansa na Deluxe edition albo jakiś bonus do zamówienia przedpremierowego rośnie
Swoja droga ciekawe dlaczego ukrywają z kim podpisali kontrakt płytowy

Chłyt markłetingowy czy jakoś tak. ;) . Ciekawość ludzi rośnie, co za tym idzie jest większe poszukiwanie informacji na ten temat, więc więcej ludzi mówi o nowym ich albumie, tak to działa niestety.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości