Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 00:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

wiadomo :)
Trust 26%  26%  [ 14 ]
Almost Honest 2%  2%  [ 1 ]
Use the Man 2%  2%  [ 1 ]
Mastermind 0%  0%  [ 0 ]
The Disintegrators 0%  0%  [ 0 ]
I'll Get Even 9%  9%  [ 5 ]
Sin 4%  4%  [ 2 ]
A Secret Place 17%  17%  [ 9 ]
Have Cool, Will Travel 0%  0%  [ 0 ]
She-Wolf 15%  15%  [ 8 ]
Vortex 17%  17%  [ 9 ]
FFF 8%  8%  [ 4 ]
One Thing 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 53
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Cryptic Writings
PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 15:26 
Moderator
Awatar użytkownika

Bootleg jest, ale ja go nie mam. Na rockmetal jest do ściągnięcia Symphony i Sweating z tego koncertu. Jakość bardzo fajna http://megadeth.rockmetal.art.pl/pl/bootlegs_1997.html

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 15:35 
Head Crusher

Szkoda.
Symphony i Swating snudziły mi sie do cna, nie chce słyszec juz zadnych wersji tych utworów.
Ale taki koncercik ze Spodka chętnie bym ..obejrzał. ;)
Co ciekawe są bardzo rózne opinie o nim, od entuzjastycznych po mocno krytyczne. Ciekawe jak było naprawde.

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 15:38 
Moderator
Awatar użytkownika

Obejrzeć, to nie obejrzysz, bo z tego, co wiem, to wersji video nie ma.
Jak chcesz mogę Ci wrzucić A Secret Place i Sin z tych koncertów (nie na wszystkich są oba) http://megadeth.magres.net/index.php?id=2086 Każdy zapis pochodzi z radia, więc jakość jest przednia jak na oficjalnym wydawnictwie.

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 15:42 
Head Crusher

Na bank jest bootleg video bo było rejestrowane za pomoca kamer (to wkońcu była gwiazda wielkeigo festiwalu) - fragmencik był chyba w teleexpresie.

mateusz napisał(a):
Jak chcesz mogę Ci wrzucić A Secret Place i Sin z tych koncertów (nie na wszystkich są oba) http://megadeth.magres.net/index.php?id=2086 Każdy zapis pochodzi z radia, więc jakość jest przednia jak na oficjalnym wydawnictwie.

Sin chętnie bym posłuchał, ale plik musi być w MP3, czyli możliwie jak najmniejszy. A Secret Place troche mniej, ale jesli faktycznie wersja jest ostrzejasza to posłucham. W 99 grali lżejsza. Z góry dzieki.

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 15:49 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Na bank jest bootleg video bo było rejestrowane za pomoca kamer (to wkońcu była gwiazda wielkeigo festiwalu) - fragmencik był chyba w teleexpresie.

Czasem kręci się jakiś fragment, do TV po prostu, nie robiąc całego zapisu. Gdyby była transmisja na kraj cały, to wtedy byłby dostępny bootleg video, a tak to lipa.

Wrzuce Ci te 2 utwory w mp3. Porównasz sobie. Według mnie ASP z Woodstock jest bardzo fajne. Wersja w Warchest jest zajebista. Ja mam również bardziej surową z bootlegu, ale też w zajebistej jakości bo zripowane z TV. Na główną dałem jako próbkę mp3 She Wolf z tego koncertu w wersji wydłużonej, różniącej się jednak od tej z Rude Awakening.

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 15:57 
Head Crusher

mateusz napisał(a):
Yer Blue napisał(a):

Czasem kręci się jakiś fragment, do TV po prostu, nie robiąc całego zapisu. Gdyby była transmisja na kraj cały, to wtedy byłby dostępny bootleg video, a tak to lipa.

A Metalmanii nigdy nie ma transmitowali do TV a zawsze rejestrują całosć a przynajmniej gwiazdy. To samo na Woodstocku. Słyszałem, że juz jest koncert Kreatora w wersji video - oczywiscie bootleg.

mateusz napisał(a):
Wrzuce Ci te 2 utwory w mp3. Porównasz sobie. Według mnie ASP z Woodstock jest bardzo fajne.

Dzieki. Z ASP sie nie nastawiam na nic wielkiego jeśli Woodstock wyszedł fajnie ;)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:17 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
A Metalmanii nigdy nie ma transmitowali do TV a zawsze rejestrują całosć a przynajmniej gwiazdy. To samo na Woodstocku.

To nie ma znaczenia. Byłoby coś wiadomo na temat takiego bootlegu. Te rezczy są zawsze bardziej powszechne po prostu, a o takowym ze Spodka nigdy nie słyszałem. Kto wie, może i TV nagrało jakąś część występu lub nawet cały, ale leży to gdzieś w ich archiwach.

*Sin z Buenos Aires (z tego występu, co miał wyjść oficjalnie) http://wyslijto.pl/files/pre_download/yo35ow6098
*Sin z Chicago 97 http://wyslijto.pl/files/pre_download/u4bbfh3cra
*A Secret Place z Buenos Aires http://wyslijto.pl/files/pre_download/e1uej1i437

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:27 
Head Crusher

Dzieki, zaraz zassam.
Wszystko to jest trasa do CW jak rozumiem?

A swoja droga krazy gdzies bootleg video Warszawa 2001??? Rejestrowany był bo sam wiedziałem umieszczona kamere.

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:30 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Yer Blue napisał(a):
A swoja droga krazy gdzies bootleg video Warszawa 2001??? Rejestrowany był bo sam wiedziałem umieszczona kamere.

nie słyszałem ani nie widziałem ale bym chciał

audio jest na bank, w koncu go mam ;)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:34 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Dzieki, zaraz zassam.

Nie ma sprawy :) Tak, wszystko z trasy CW. Podziel się wrażeniami jak przesłuchasz ;)
Żułek napisał(a):
audio jest na bank, w koncu go mam

W zasranym mp3 rozumiem :D ?

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:35 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
mateusz napisał(a):
Żułek napisał(a):
audio jest na bank, w koncu go mam

W zasranym mp3 rozumiem :D ?

a tego ci nie powiem bo nie wiem :D
ktoś mi to nagrał na cd i szczerze mówiac nie wiem z jakiego formatu i mało mnie to obchodzi :D

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:37 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
a tego ci nie powiem bo nie wiem ktoś mi to nagrał na cd i szczerze mówiac nie wiem z jakiego formatu i mało mnie to obchodzi

Hmm, to jest szansa, że nie w mp3 a to dla mnie okazja :D Rozumiem, że masz to jako audio zapisane. Mógłbyś mi zripować 1 utwór (byle jaki), ale zripuj go na wav i wrzuć gdzieś na serwer, proszę. Ja mam program sprawdzający czy coś jest mp3 czy nie :D

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:45 
Head Crusher

mateusz napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Dzieki, zaraz zassam.

Nie ma sprawy :) Tak, wszystko z trasy CW. Podziel się wrażeniami jak przesłuchasz ;)

Podziele, sie. Ale to dopiero jutro :)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:47 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Podziele, sie. Ale to dopiero jutro

Nie ma sprawy ;)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:48 
Sleepwalker

Yer Blue napisał(a):
Symphony i Swating snudziły mi sie do cna, nie chce słyszec juz zadnych wersji tych utworów.
Ale taki koncercik ze Spodka chętnie bym ..obejrzał.
Co ciekawe są bardzo rózne opinie o nim, od entuzjastycznych po mocno krytyczne. Ciekawe jak było naprawde.

mam (na kartkach papieru) własne (dłuuuugaśne, dokładne, pedantyczne wręcz) relacje z koncertów Megadeth - z 1995 roku (czeska Praga) i ze Spodka z 1997 roku - jak kiedyś znajdę czas - wrzucę je do netu ;)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:53 
Moderator
Awatar użytkownika

Anka napisał(a):
mam (na kartkach papieru) własne (dłuuuugaśne, dokładne, pedantyczne wręcz) relacje z koncertów Megadeth - z 1995 roku (czeska Praga) i ze Spodka z 1997 roku - jak kiedyś znajdę czas - wrzucę je do netu

A nagrań nie masz ?

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 16:54 
Head Crusher

Anka napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Ale taki koncercik ze Spodka chętnie bym ..obejrzał.

mam (na kartkach papieru) własne (dłuuuugaśne, dokładne, pedantyczne wręcz) relacje z koncertów Megadeth - z 1995 roku (czeska Praga) i ze Spodka z 1997 roku - jak kiedyś znajdę czas - wrzucę je do netu ;)

Troche mnie wyprzedziłeś, bo chodziło mi po głowie by prosić Cie o kilka słow wrazen na temat Spodka 97 :)
Z olbrzymią chęcia przeczytam Twoje wypocinki, oby były jak najbardziej długaśnie, dokładne i patetyczne :)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 17:12 
Sleepwalker

Cytuj:
A nagrań nie masz ?

nie mam, bo skąd? w tamtych czasach dane mi było grać rolę FANA-SAMOTNIKA, mało kontaktów, mało znajomości - no i sprzęcicho do nagrywania było inne (kaseciak tylko), nie wiem jak z bootlegami z tego koncertu, pewnie jakies są (zresztą występ Megade6th był tylko bardzo dobry... za to Dickinson dał rewelacyjny koncert)

Cytuj:
Troche mnie wyprzedziłeś, bo chodziło mi po głowie by prosić Cie o kilka słow wrazen na temat Spodka 97
Z olbrzymią chęcia przeczytam Twoje wypocinki, oby były jak najbardziej długaśnie, dokładne i patetyczne

OK, ale trochę poczekasz na to (w wolnych chwilach, a tych mam malutko) pisze komuś cosik - nie rozdwoję się ;)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 17:12 
Sleepwalker

Cytuj:
A nagrań nie masz ?

nie mam, bo skąd? w tamtych czasach dane mi było grać rolę FANA-SAMOTNIKA, mało kontaktów, mało znajomości - no i sprzęcicho do nagrywania było inne (kaseciak tylko), nie wiem jak z bootlegami z tego koncertu, pewnie jakies są (zresztą występ Megade6th był tylko bardzo dobry... za to Dickinson dał rewelacyjny koncert)

Cytuj:
Troche mnie wyprzedziłeś, bo chodziło mi po głowie by prosić Cie o kilka słow wrazen na temat Spodka 97
Z olbrzymią chęcia przeczytam Twoje wypocinki, oby były jak najbardziej długaśnie, dokładne i patetyczne

OK, ale trochę poczekasz na to (w wolnych chwilach, a tych mam malutko) pisze komuś cosik - nie rozdwoję się ;)

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 17:18 
Head Crusher

Spoko Anku, poczeka sie.

mateusz napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Podziele, sie. Ale to dopiero jutro

Nie ma sprawy ;)

Na razie moge sie pochwalić, że juz sciągnałem :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości